Eksperts Ukrainas jaunajiem desanta kuteriem raksturīga sānsvere

CC BY 4.0 / Министерство обороны Украины / Спуск на воду катера "Кентавр" ВМС Украины, архивное фото
Спуск на воду катера Кентавр ВМС Украины, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas eksperts atklāja publikai, ka jaunie desanta kuteri "Kentavr" izrādījušies derīgi tikai uz papīra.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Ukrainas sabiedriskā militārā centra vadītājs Tarass Čmuts pastāstīja, ka Ukrainas Jūras kara spēku desanta kuteriem (projekts "Kentavr") konstatētas problēmas. Šo informāciju viņš atklāja telekanāla UMN ēterā.

Čmuts atzīmēja, ka teorijā un uz papīra kuteris nopietni atšķiras no tā, kas redzams realitātē. Eksperts uzsvēra, ka "Kentavram" ir jābūt līdzsvarotam, taču tā vietā vērojama sānsvere.

Эсминец ВМС США с управляемым ракетным оружием типа Арли Берк - Sputnik Latvija
Gluži kā kasīt lāci aiz auss: eksperti uzskata, ka NATO nelīdīs Azovā

"Teorijā tas viss var būt labi: straujš, ātrs. Bet praksē kaut kas ar kaut ko nestrādā, kaut kas nesakrīt, un jautājumi, jautājumi, jautājumi," apliecināja Čmuts.

Iepriekš Kijeva plānoja nosūtīt divus desanta kuterus "Kentavr" patrulēšanai Azovas jūrā. Pirmais projekta 58503 kuteris tika nolaists ūdenī 2018.gada septembrī.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksandrs Turčinovs apgalvoja, ka šie kuģi "pilnībā atbilst labākajiem pasaules paraugiem".

Bāzes versijā "Kentavr" uzstādīti divi kaujas moduļi, ko veido ložmetējs un automātiskais granātmetējs, zalves uguns reaktīvā sistēma, ekipāžas šaujamieroči, traucējumu un viltus mērķu uzstādīšanas līdzekļi un mīnas

Ziņu lente
0