Policija uzskata, ka ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē sākās zem tās smailes

© Sputnik / Доминик Бутен / Pāriet pie mediju bankasПожар в соборе Парижской Богоматери
Пожар в соборе Парижской Богоматери - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taču franču izmeklētāji izskata vismaz divus uzliesmojuma iemeslus, kurš noveda pie katastrofiskā ugunsgrēka.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Francijas izmeklētāji uzskata, ka ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē varēja sākties pie smailes pamatnes katedrāles jumta centrā, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz telekanālu CNN.

Kā vēsta telekanāls, šāds viedoklis policijā izskanēja, kad tika apskatīti amatieru video un attēli. Informācijas avots Francijas tiesībsargu struktūrās paziņoja, ka šobrīd tiesībsargi izmeklē iespējamos ugunsgrēka signalizācijas bojājumus. Versija balstās uz divu Parīzes Dievmātes katedrāles apsargu liecībām, kuri iespējamā sensoru nekorektās darbības dēļ sadzirdēja pirmo signālu plkst. 18:45, taču tobrīd liesmas jau bija trīs metrus augstas.

Пожар в соборе Парижской Богоматери - Sputnik Latvija
Nosaukta negaidīta Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēka versija

Tāpat policisti domā, ka uzliesmojums varēja sākties liftu dēļ, kuri tika ierīkoti katedrāles rekonstrukcijas darbu nolūkos, taču citas detaļas pagaidām netiek stāstītas.

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē notika pirmdienas vakarā. Nodega un sabruka ēkas smaile, liesmas pārņēma visas katedrāles nesošās konstrukcijas. Taču galvenie mākslas darbi, kā arī katedrālē glabātās relikvijas, netika iznīcinātas.

Atzīmēsim, ka ugunsgrēka izmeklēšana notiek saistībā ar neļaunprātīgu zaudējumu radīšanu uzliesmojuma rezultātā. Vietējais prokurors par prioritāru sauc versiju par nejaušu ugunsgrēku.

Francijas prezidents Makrons paziņoja par nolūku atjaunot Parīzes Dievmātes katedrāli piecu gadu laikā. savu palīdzību katedrāles restaurācijā un līdzekļu vākšanā šim nolūkam piedāvājušas starptautiskas organizācijas un lielas kompānijas.

Ziņu lente
0