"Turēsim visu noslēpumā": Vovans un Leksuss divreiz izjokojuši Huanu Gvaido.

© Sputnik / Лео Альварес / Pāriet pie mediju bankasАкция в поддержку лидера оппозиции Х. Гуаидо в Каракасе
Акция в поддержку лидера оппозиции Х. Гуаидо в Каракасе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstamie Krievijas prankeri ierosināja bloķēt Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro naudas līdzekļus, kas atrodoties bankā "Leksus Vovanial", un pārskaitīt naudu uz opozīcijas līdera personīgo kontu. Gvaido ļoti nopriecājās par šādu iespēju.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Pazīstamie krievu prankeri  Vladimirs Kuzņecovs (Vovans) un Aleksejs Stoļarovs (Leksuss) telefona sarunā izjokoja pašpasludināto "Venecuēlas prezidentu" - Venecuēlas opozīcijas parlamenta spīkeru Huanu Guaido Šveices prezidenta Ueli Maurera vārdā, ziņo Sputnik Igaunija.

© Sputnik / Александр Полегенько / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prankeri Vladimirs Kuzņecovs (Vovans) un Aleksejs Stoļarovs (Leksuss)
Turēsim visu noslēpumā: Vovans un Leksuss divreiz izjokojuši Huanu Gvaido. - Sputnik Latvija
Krievijas prankeri Vladimirs Kuzņecovs (Vovans) un Aleksejs Stoļarovs (Leksuss)

Sarunas laikā, ko viņiem bija organizējis tāpat izjokotais ASV speciālists Venecuēlas jautājumos Eliots Abrams, prankeri piedāvāja bloķēt esošā valdības vadītāja Nikolasa Maduro naudas līdzekļus, kas it kā atrodas Šveices bankā "Leksus Vovanial", un pārskaitīt naudu uz opozīcijas līdera personīgo kontu.

Gvaido pateicās "Maureram" visu venecuēliešu vārdā, un piekrita Mauro līdzekļu bloķēšanai.

Huana kauns

Situācija kļuva vēl absurdāka, kad Huans Gvaido pastāstīja presei par "sarunām ar Šveices prezidentu". Šie paziņojumi bija plaši izplatīti spāņu medijos un sociālajos tīklos.

Главы Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Latvija
Junkers pastāstījis prankeriem, ko domā par Trampu

Šveices oficiālās varasiestādes atspēkoja Gvaido vārdus.

"Pēc tam, lai nezaudētu kontroli pār situāciju, mēs rakstām Abramsam vēstuli par to, ka Gvaido esot rīkojies slikti, izpaužot visu presē. Jo izmeklēšana par kontiem tikko sākusies un Maduro saimes locekļi var nekavējoties izvest visu naudu no Šveices. Tāpēc mēs it kā atspēkosim Gvaido vārdus par notikušo telefona sarunu. Abramss nekavējoties atbild: "Jā, tā bija kļūda. Mēs to paturēsim noslēpumā. Es paziņošu Gvaido, ka šis komentārs bija viņa kļūda un tā nedrīkst atkārtoties," - paziņoja prankeri.

Galu galā, apgalvo Vovans un Leksuss, viņiem izdevās otrreiz izjokot Gvaido: viņa pārstāvji nosūtīja uz Šveici Gvaido parakstīto Maduro naudas līdzekļu bloķēšanas pieprasījumu.

Iepriekš Krievijas prankeri Vladimirs Kuzņecovs (Vovans) un Aleksejs Stoļarovs (Leksuss) veikuši vairākas telefona sarunas ar ASV speciālo pārstāvi Venecuēlas jautājumos Eliotu Abramsu Šveices prezidenta Ueli Maurera vārdā.

Prankeri detalizēti izstāstīja amerikāņu ierēdnim par it ka esošiem Venecuēlas vadības lielajiem kontiem izdomātā "Limpopo" bankā, kā arī uzzināja, kā ASV plāno veidot attiecības ar šo Dienvidamerikas valsti.

Turklāt prankeri sniedza Abramsam ārzemnieku sarakstu, kuri it kā finansiāli atbalsta Venecuēlas ierēdņus.

Здание редакции газеты Washington Post, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
"GRU slepenais ziņojums": krievu troļļi apkaunojuši Washington Post

"Tātad sarakstā ir Ksenija Sobčaka, Dmitrijs Bikovs un Marks Feigins. Tāpat šajā sarakstā mēs norādām Lexus Vovanial Bank Ltd banku, kur esot glabāta Maduro nauda Šveicē," - stāsta prankeri.

Pēc viņu vārdiem, Abramss bija ļoti apmierināts ar saņemto sarakstu un sazinājās ar ASV Finanšu ministriju, kas sāka darbu pie šī dokumenta.

Politiskā krīze Venecuēlā sākās 2019. gada 23. janvārī, kad Huans Gvaido bija pasludinājis sevi par Venecuēlas pagaidu prezidentu. Par viņa pašpasludinātā statusa atzīšanu uzreiz paziņoja ASV valdība. Tai pievienojās vairākas Latīņamerikas un Eiropas valstis.

Savukārt Maskava uzskata Rietumu rīcību par atklātu iejaukšanos Venecuēlas iekšlietās un aicina atstāt venecuēliešiem tiesības pašiem risināt savas valsts likteni. Krievijas pozīciju atbalstīja Ķīna, Indija un citas pasaules valstis.

Ziņu lente
0