Junkers pastāstījis prankeriem, ko domā par Trampu

© AFP 2023 / ARMIN WEIGELГлавы Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер
Главы Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers pastāstījis "telefona huligāniem", ka Eiropas politiķi ir spiesti atkal un atkal skaidrot Trampam, "kā iekārtota pasaule"

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Prankeri – "telefona huligāni" – Vladimirs Kuzņecovs (Vovans) un Aleksejs Stoļarovs (Leksuss) no Krievijas pastāstīja, kā piezvanījuši Eiropas Komisijas vadītājam Žanam Klodam Junkeram un, stādoties priekšā kā Armēnijas premjerministrs Nikols Pašiņans, sūdzējās par ASV spiedienu pret Armēniju. Atbildei Junkers pastāstīja, ka Tramps nesaprot daudz ko pasaulē notiekošo, vēsta RIA Novosti.

Eiropas Komisijas vadītājs paziņoja, ka "mums nākas atkal un atkal skaidrot Trampa kungam, kā iekārtota pasaule".

"Viņš nesaprot, kas notiek. Un mums ir jāpārliecinās, ka viņš sāk labāk apzināties to, kas notiek Armēnijā. Labi. Viss ir labi. Vēlu veiksmi!" – paziņoja Junkers.

Tāpat EK vadītājs apliecināja, ka izprot Armēnijas bažas par ASV atteikšanos no Irānas kodoldarījuma līguma un apgalvoja, ka Eiropas Savienība vienošanos ievēros.

"Man šķiet, Donalds Tramps ir pieļāvis smagu kļūdu. Mēs, eiropieši, ievērojam kodoldarījuma noteikumus. Francija, Vācija, Lielbritānija, citas valstis, arī pati ES, ievēros šīs vienošanās noteikumus," – uzsvēra Junkers.

Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Latvija
Politika
Latvieši par "piedzērušos" Junkeru: lieliski raksturo Eiropas Savienības stāvokli

Spriežot pēc ieraksta satura, saruna notikusi 9. maijā, jo sarunas gaitā Junkers ieminējās, ka todien iestādes nav strādājušas, jo bijuši valsts svētki – Eiropas diena.

Jāpiebilst, ka jau pavisam drīz Junkeru gaida sarežģītas pārrunas ar ASV prezidentu Donaldu Trampu jautājumos par ārējās tirdzniecības attiecībām un enerģētisko drošību. Junkers apmeklēs Vašingtonu 25. jūlijā.

Ziņu lente
0