Žurnālists no Austrijas pateicās Putinam par mieru uz planētas

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasЕжегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists Marko Meiers paskaidroja, ka Rietumiem un arī visai pasaulei būtu jāpateicas esošajam Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

RĪGA, 9. marts – Sputnik. Austriešu žurnālists Marko Meiers ir pārliecināts, ka tikai pateicoties Krievijas prezidenta Vladimira Putina centieniem Zemei izdodas izvairīties no trešā pasaules kara. Savus secinājumus Meiers izklāstīja rakstā žurnāla Contra Magazin lapās, vēsta RT.

Pēc autora domām, Rietumiem vajadzētu priecāties, ka Kremlī šobrīd ir Putins, nevis kāds cits "viegli sakaitināms subjekts, kurš asi reaģētu uz pastāvīgām Vašingtonas un NATO provokācijām".

"Taču rietumu varas vīriem ir nospļauties gar to, jo Putins ierobežo Krievijas iekarošanu no rietumu finanšu oligarhijas puses – atšķirībā no viņa priekšteča Borisa Jeļcina," - konstatē Marko Meiers.

Runājot par Ukrainu un bruņotu konfliktu Donbasā, žurnālists aicināja nevainot visā notiekošajā Krievijas līderi, bet gan iedomāties situāciju, ja Maskava atbalstītu varas režīma maiņu Meksikā ar sekojošu prokrieviski noskaņotu spēku nonākšanu valsts pārvaldē.

Pēc Marko Meiera domām, tas vienā acumirklī novestu pie krīzes, kas pielīdzināma Karību krīzei pagājušā gadsimta 60. gados.

Austriešu žurnālists ir pārliecināts, ka visiem pasaulē būtu jāizjūt prieks par to, ka Krievijas prezidenta amatu šobrīd ieņem "tik prātīgs stratēģis, kurš, neraugoties uz visu rietumu agresiju un apsūdzībām, pastāvīgi cenšas uzturēt dialogu un nepakļaujas visām provokācijām pēc kārtas".

Putins aizies – kas tālāk

Ar nožēlu Meiers atzīmē, ka "Putina ēra beidzas 2024. gadā, savukārt viņa cienīgs aizstājējs pagaidām nav manāms.

Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
Viedoklis
Putina ilgā valsts

Žurnālists netic, ka par nākošo Krievijas prezidentu varētu kļūt esošais Krievijas valdības premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, kurš jau ieņēma šo amatu, taču īpašu slavu neguva un "ļāva francūžiem sevi aptīt ap pirkstu Lībijas jautājumā".

Kā uzskata Marko Meiers, pirms došanās pelnītā atpūtā, Vladimiram Putinam ir pienākums nosaukt sava Krievijas prezidenta amata kandidāta vārds. Un tam ir jābūt tādam cilvēkam, kurš būs spējīgs vadīt Krievijas lielvalsti un neļaut Rietumiem ievilkt cilvēci trešajā pasaules karā.

"Tiesa, pagaidām nav zināms, kurš un kas nomainīs Putinu nākotnē, – tāpēc visādam gadījumam jāgatavojas ļaunākajam," - secina publikācijas autors.

Ziņu lente
0