Amerikāņu eskadras kuģis ieradies Odesā "drošības nodrošināšanai"

© Sputnik / Denis Petrov / Pāriet pie mediju bankasЭсминец США Donald Cook
Эсминец США Donald Cook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV eskadras kuģis ieradies Melnajā jūrā jau otro reizi kopš gada sākuma – janvārī tas apmeklēja Batumi ostu Gruzijā.

RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Odesas jūras tirdzniecības ostā noenkurojies ASV Jūras kara spēku raķešu eskadras kuģis "Donald Cook". Kara kuģis ieradies reģionā, lai "veiktu operācijas drošības nodrošināšanai jūrā", vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu "Dumskaja".

Provizoriski dati liecina, ka "Donald Cook" uzturēsies Odesā līdz 27. februārim. Melnās jūras rajonā eskadras kuģis ieradās 19. februārī. Tas jau piedalījās kopīgos manevros ar Turcijas JKS. Tagad gaidāms, ka līdzīgas mācības notiks kopā ar Ukrainas JKS spēkiem, vēsta portāls.

Su-34 sacensībās Aviodarts 2018 - Sputnik Latvija
Krievijas iznīcinātāju uzbrukums ASV eskadras kuģim: feļetons no kuģa klāja

Gada laikā "Donald Cook" Melnajā jūrā ieradies jau otro reizi. Janvāra beigās kuģis piecas dienas uzturējās Gruzijai piederošajā Batumi ostā.

Iepriekš vēstīts, ka pēdējos gados Melnās jūras reģions piesaistījis īpašu NATO uzmanību. Pentagons un alianses dalībvalstis apgalvo, ka paplašina klātbūtni Melnajā jūrā, lai "stātos pretī Krievijas spēku pieaugumam šajā rajonā".

Šī iemesla dēļ Krievijas Federācijas Melnās jūras flotes bijušais komandieris admirālis Vladimirs Komojedovs atzīmēja, ka ASV JKS kuģiem gan ir tiesības ienākt Melnajā jūrā, taču Krievija neatstās bez atbildes jebkādas iespējamas provokācijas, kas saistītas ar tās teritoriālo ūdeņu pārkāpumiem.

"Ja viņi ienāks mūsu teritoriālajos ūdeņos, tas ir, pārkāps valsts robežu, viņi saņems sodu, tāpēc labāk lai kārtīgi nostiprina savu bruņojumu, lai viss nesagāztos," – norādīja Komojedovs.

Iepriekš Krievijas valdība jau vairākkārt uzsvērusi, ka nevēlas konfrontācijas eskalāciju ar NATO. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja: Krievija cer, ka alianse savos lēmumos ņems vērā veselo saprātu, taču ir gatava spert nepieciešamos soļus, lai atvairītu draudus valsts drošībai, ko nes NATO militārā potenciāla nostiprināšanās.

Ziņu lente
0