Britu mediji papildinājuši "Skripaļa lietu" ar jauniem figurantiem

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasФлаг Великобритании на фоне часов Биг Бен в Лондоне
Флаг Великобритании на фоне часов Биг Бен в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu mediji ziņo, ka "Skripaļu lietā" esot iesaistīti jau pieci Krievijas pilsoņi. Maskava informāciju par jaunajiem "līdzzinātājiem" nosauca par "iemestu".

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Lielbritānijas tiesībsargājošās iestādes paplašinājušas aizdomās turamo loku par līdzdalību uzbrukumā bijušajam dubultajam aģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai, stāsta britu mediji. Par jaunajiem figurantiem "Skripaļu lietā" ziņoja, piemēram, avīze Daily Mail.

Atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem, izdevums pastāstīja, ka incidentā Solsberijā iesaistīti jau piece Krievijas pilsoņi. DM dati liecina, ka "jaunie figuranti" uzturējušies Lielbritānijā 2018. gada martā.

Указатель на въезде в город Солсбери в Великобритании, где были отравлены С. Скрипаль и его дочь - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība apsūdz Lielbritāniju par Skripaļu vardarbīgu aizturēšanu

Domājams, patlaban viņi jau atgriezušies Krievijā. Izmeklētāji uzskata, ka šiem cilvēkiem bijusi palīgu loma, taču netiek precizēts, kāda tieši, pastāstīja Sputnik Igaunija.

Iepriekš aģentūra RIA Novosti pastāstīja, ka britu izdevums Daily Telegraph publicējis informāciju par to, ka kāds Krievijas pilsonis vārdā Sergejs, uzvārdā – Fedotovs, kurš arī it kā esot iesaistīts "Skripaļu lietā", vēl joprojām uzturas Apvienotās Karalistes teritorijā. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova šo publikāciju novērtēja kā "iemestu".

"Kārtējo reizi saskaramies ar iemestu informāciju, ko neapstiprina nekādi pierādījumi. Redzam dažādu Krievijai naidīgu pieņēmumu inspirēšanu no britu mediju puses. Tas notiek kā uz konveijera," – paziņoja Zaharova 7. februārī savā iknedēļas brīfingā žurnālistiem.

Юлия Скрипаль - Sputnik Latvija
The Telegraph pastāstījusi par Skripaļu dzīvi pēc saindēšanas

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada 4. martā britu un Krievijas izlūkdienestu bijušais aģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija tika atrasti kādā parkā Solsberijas pilsētā bez samaņas. Londona apgalvo, ka par Skripaļu saindēšanu ar vielu "Novičok" vainojama Maskava.

Par galvenajiem aizdomās turamajiem uzbrukumā Skripaļiem britu tiesībsargi nozīmējuši Krievijas pilsoņus Ruslanu Boširovu un Aleksandru Petrovu.

Komentējot Lielbritānijas varasiestāžu apsūdzības, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Skripaļu saindēšanas teorijas autoriem ir ļoti laba fantāzija.

Krievijas ĀM nosūtījusi Lielbritānijas ĀM aptuveni 60 diplomātiskās notas ar prasību nodrošināt Krievijai piekļuvi izmeklēšanai un cietušajiem Krievijas pilsoņiem. Visi šie lūgumi ir ignorēti.

Ziņu lente
0