Ukraina atkal sūtīs militāros kuģus cauri Kerčas šaurumam

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasСудоходство в Керченском проливе возобновлено
Судоходство в Керченском проливе  возобновлено - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā brīdina, ka pēc Krievijas robežas pārkāpšanas jebkādas Ukrainas darbības Kerčas šaurumā netiks atstātas bez Maskavas uzmanības.

RĪGA, 4. janvāris – Sputnik. Ukraina grasās īstenot jaunu kuģu iziešanu cauri Kerčas šaurumam starptautisko novērotāju pavadījumā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz prezidenta Petro Porošenko padomnieku Juriju Birjukovu.

Pēc viņa sacītā, Kijevai ir tiesības "neierobežoti kuģot no Melnās uz Azovas jūru un otrādi".

"Stāsta beigas. Jā, mēs turpināsim to darīt, neatkarīgi no tā, patīk tas krieviem vai nē," - citē viņa vārdus telekanāls NewsOne.

"Nav ko sūtīt"

Kā paziņoja Krimas Republikas Valsts padomes deputāts Vladislavs Ganžara, atkārtota ukraiņu karakuģu iziešanas varbūtība Kerčas šaurumā ir diezgan zema.

Газопровод - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eiropas apendikss. Ukraina zaudējusi izvēles tiesības

"Runājot par karakuģiem… Ukrainas flotei to vairs nav atlicis. Tie kuģi, kuri šodien ir arestēti, laikam, arī bija tās flagmaņi. Viņiem vairs nav ko sūtīt," - paziņoja parlamentārietis sarunā ar RT.

Parlamentārietis piebilda, ka Ukrainas jūrniekus demoralizējusi iepriekšējā Kijevas provokācija, taču brīdināja, ka pēc Krievijas robežas pārkāpšanas jebkādas Ukrainas darbības Kerčas šaurumā netiks atstātas bez Maskavas uzmanības.

Provokācija Kerčas šaurumā

25. novembra rītā Ukrainas JKS kuģi "Berdjansk", "Nikopoļ" un "Jani Kapu" pārkāpa Krievijas valsts robežu un devās Kerčas šauruma virzienā. Kuģi vairākas stundas izpildīja bīstamus manevrus, neatbildot uz Krievijas robežsardzes likumīgajām prasībām.

Kuģi ar 22 jūrniekiem un diviem Ukrainas Drošības dienesta darbiniekiem aizturēti. Viņi ir aizturēti. Pret viņiem ierosināta krimināllieta par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Заграждение в Крыму на границе с Украиной  - Sputnik Latvija
Krimā uzbūvēts nožogojums uz robežas ar Ukrainu

FDD pastāstīja, ka incidenta laikā Kerčas šaurumā atradās liels skaits civilo kuģu. Turklāt aizturēto kuģu pārmeklēšanas laikā specdienesti atrada pielādētas un kaujas gatavībā esošas artilērijas iekārtas.

Krievijas prezidents incidentu raksturoja kā iepriekš sagatavotu provokāciju, ko Ukrainas prezidents Petro Porošenko izmantojis kā ieganstu ārkārtas situācijas ieviešanai Ukrainā prezidenta vēlēšanu priekšvakarā. Viņš atgādināja, ka ekipāžu vidū bija divi UDD darbinieki, kuri faktiski vadīja speciālo operāciju.

Putins uzsvēra, ka Krievijas robežsargi izpildījuši savu uzdevumu, sargājot valsts robežas.

Ziņu lente
0