Kerčas incidenta laikā Ukrainas kuģu artilērijas iekārtas bija gatavas kaujai

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasЗадержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи
Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc incidenta Kerčas šaurumā aizturēto Ukrainas JKS kuģu apskates laikā Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieki noskaidroja, ka kuģu artilērijas iekārtas bija pielādētas.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Pēc incidenta Kerčas šaurumā aizturēto Ukrainas JKS kuteru apskates laikā noskaidrojās, ka to artilērijas iekārtas bija pielādētas un gatavas kaujai, sestdien informēja Krievijas Federālā drošības dienesta Izmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Mihails Šišovs.

"Kuteru apskates gaitā konstatēts, ka artilērijas iekārtas ar noņemtajiem pārvalkiem bija pielādētas un sagatavotas kaujai, tas ir, lādiņš atradās aptverē, elektrības padeve bija pieslēgta," pastāstīja Šišovs starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" brīfingā.

Provokācija Kerčas šaurumā

25.novembra rītā Ukrainas JKS kuģi "Berdjansk", "Nikopoļ" un "Jani Kapu" pārkāpa Krievijas valsts robežu un devās Kerčas šauruma virzienā. Kuģi vairākas stundas izpildīja bīstamus manevrus, neatbildot uz Krievijas robežsardzes likumīgajām prasībām.

Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Ukrainas prezidents ierosinājis rietumvalstīm slēgt ostas Krievijas kuģiem

Kuģi ar 22 jūrniekiem un diviem Ukrainas Drošības dienesta darbiniekiem aizturēti. Viņu vidū ir trīs ievainotie, kuri nogādāti slimnīcā un saņem medicīnisko palīdzību. Viņu dzīvībai briesmas nedraud. Krievijas prezidents incidentu raksturoja kā iepriekš sagatavotu provokāciju, ko Ukrainas prezidents Petro Porošenko izmantojis kā ieganstu ārkārtas situācijas ieviešanai Ukrainā prezidenta vēlēšanu priekšvakarā. Viņš atgādināja, ka ekipāžu vidū bija divi UDD darbinieki, kuri faktiski vadīja speciālo operāciju.

Putins uzsvēra, ka Krievijas robežsargi izpildījuši savu uzdevumu, sargājot valsts robežas.

Ziņu lente
0