"Kā blokādes laikos": Ukrainā politiķis sašutis par iedzīvotāju uztura normas samazināšanu

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasЗдание Верховной Рады в Киеве
Здание Верховной Рады в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas parlamenta deputāts Vadims Rabinovičs uzskata, ka valdība upurē cilvēku veselību par labu Starptautiskā Valūtas fonda kārtējam tranšam.

RĪGA, 3. janvāris – Sputnik. Ukrainas parlamenta deputāts Vadims Rabinovičs paudis savu sašutumu par Sociālās politikas ministrijas lēmumu gandrīz divkārt samazināt dažu produktu, tostarp arī maizes patēriņa normas iedzīvotājiem, vēsta Sputnik Lietuva.

Telekanāla "112 Ukraina" autorprogrammas ēterā viņš pauda pārliecību, ka Ukrainas valdība upurē pilsoņu veselību SVF kārtējā tranša labad.

"Samazināšana attiecināta uz cukura, medus un rudzu maizes normām. Agrākā maizes norma bija 250 grami, tagad – 100 grami. Gluži kā Ļeņingradā blokādes laikā!" - pauda sadusmotais politiķis.

Rabinovičs atzīmēja, ka Ukraina vairs nespēj atdot parādus, un, viņaprāt, pareizāks lēmums būs atteikšanās no "neizdevīgās sadarbības" ar SVF.

"Nākamgad (2019. gadā – red.) Ukrainai jāatmaksā 12 miljardi parādu. Tā ir absolūti nepanesama summa mūsu ekonomikai, pat tad, ja iedomāsimies, ka tā demonstrēs nebijušu izaugsmi," – viņš teica.

Iepriekš Ukrainas Valsts statistikas dienests informēja, ka gandrīz 34% valsts iedzīvotāju ienākumi nesasniedz faktisko iztikas minimumu.

Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tur ir silti un dod makaronus. Ukrainas JKS komandieris grib sēdēt cietumā Krievijā

Ekonomiskā krīze Ukrainā sākās pēc 2014. gada notikumiem. Kijevas valdība cenšas labot situāciju, īstenojot ekonomiskās reformas un aizņemoties naudu no SVF, taču tās lēmumi nāk par ļaunu iedzīvotāju labklājībai: komunālo pakalpojumu tarifi pieaug, algas un pensijas joprojām ir zemas.

Jaunākie dati liecina, ka Ukrainas ārējais parāds ir viens no lielākajiem Austrumeiropā – no 2013. gada līdz 2018. gada sākumam valsts parāda proporcija pret IKP ir gandrīz divkāršojusies: no 36,6% līdz 71,8%.

Iepriekš politiķis jau kritizēja Ukrainas valdības lēmumu sadarboties ar SFV. Viņš paziņoja, ka situācija valsts ekonomikā ir katastrofiska, bet budžeta pamata daļa 2019. gadā paredz tikai ārējā parāda apkalpošanu.

Ziņu lente
0