Vācijas bankomāti var iztukšoties inkasentu streika dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja plānojat ceļojumu, parūpējieties par pietiekamu skaidrās naudas summu – inkasentu streika dēļ bankomāti var iztukšoties. Vairāki lielveikali ļauj klientiem noņemt naudu kasē.

RĪGA, 3. janvāris – Sputnik. Inkasācijas dienestu streiks Vācijā sākās 2. janvārī, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Deutche Welle sniegto informāciju.

Akciju iniciējusi arodbiedrība Verdi un uzaicinājusi vēl 12 tūkstošus inkasācijas dienestu darbinieku pievienoties iniciatīvai.

Акция протеста желтых жилетов в Париже - Sputnik Latvija
Francijas policistu arodbiedrība pieteikusi beztermiņa streiku

Trešdien liels skaits bankomātu un banku nesaņēma skaidro naudu, vēstīja izdevums Die Welt. Streikā iesaistījās lielāks darbinieku skaits, nekā plānoja arodbiedrība. Austrumu zemēs streika dalībnieku skaits ir mazāks, vairāki reģioni tam nav pievienojušies.

Bavārijā, Berlīnē un Rostokā streiks turpināsies arī šodien. Trešdien Bavārijā netika veikti aptuveni 80% naudas pārvadājumu. Pagaidām nav zināms, vai šodien valstī sāksies vispārējs streiks. Daži lielveikali atļāvuši klientiem noņemt naudu kasē.

Ceturtdien un piektdien Berlīnē notiks pārrunas ar nozares darbiniekiem. Arodbiedrība aicina tuvāko divu gadu laikā palielināt stundas maksu par 1,50 eiro, kā arī koriģēt samaksu tā, lai pielīdzinātu algas rietumu un austrumu zemēs.

Tukšas kabatas - Sputnik Latvija
Sociālie darbinieki pieteikuši bada streiku zemo algu dēļ

Verdi locekļi paskaidroja, ka inkasentu un inkasācijas transporta algas austrumu zemēs sastāda 1800-2400 eiro, bet rietumu zemēs – no 2200 līdz 2900 eiro mēnesī.

Minētais streiks var radīt nopietnas problēmas bankām un mazumtirdzniecības uzņēmumiem, norādīja Die Welt. Piemēram, Ziemassvētku un Jaungada svētku dienās iztukšotie bankomāti nav papildināti ar skaidro naudu. Tomēr nozares darba devēju apvienības (Bundesvereinigung Deutscher Geld und Wertdienste) pārstāve paziņoja, ka nopietnas grūtības nav gaidāmas, un nauda bankomātiem tika piegādāta pat Jaungada priekšvakarā.

Ziņu lente
0