Francijas policistu arodbiedrība pieteikusi beztermiņa streiku

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста "желтых жилетов" в Париже
Акция протеста желтых жилетов в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arodbiedrības ģenerālsekretārs Aleksandrs Langluā pastāstīja, ka policisti "neplāno pievienoties "dzeltenajām vestēm", taču vēlas viņus atbalstīt".

RĪGA, 8. decembris – Sputnik. Francijas policistu arodbiedrība Vigi pieteikusi beztermiņa streiku, kas sācies 8. decembrī, vienlaikus ar "dzelteno vestu" kustības kārtējiem protestiem, vēsta RIA Novosti.

Arodbiedrības ģenerālsekretārs Aleksandrs Langluā pastāstīja, ka policisti "neplāno pievienoties "dzeltenajām vestēm", taču vēlas viņus atbalstīt".

"Mēs dosimies kolonnā ar saviem plakātiem ar mērķi parādīt, ka mēs atbalstām prasību palielināt pirktspēju. Jebkurš policists, kurš neatrodas dienestā, var pievienoties viņiem manifestācijas laikā," – viņš piebilda.

Viņš atklāja, ka "ar daudziem policistiem apietas kā ar dzīvniekiem, viņi strādā bez atpūtas".

"Mēs no savas puses aicinām viņus nedarīt nelabojamo, ja viņi ir uz emocionālās spriedzes robežas. Lai izsauc ārstu un ņem slimības lapu, lai nepieļautu kļūdu," – viņš vakar piebilda, komentējot gaidāmos protestus.

Акция протеста желтые жилеты в Париже  - Sputnik Latvija
Francijā protestu priekšvakarā konfiscētas paštaisītas bumbas

Langluā pieļāva, ka, "iespējams, kārtības uzturēšanai tiks nosūtīti cilvēki bez atbilstošām iemaņām".

"(Francijas eksprezidents Nikolā – red.) Sarkozī likvidēja specdienestus un visa uzmanība tika pievērsta antiteroram. Patlaban izlūkdienesti ir bezpalīdzīgi konfrontācijā ar "dzeltenajām vestēm". Ne jau tāpēc, ka viņi būtu neefektīvi, bet gan tāpēc, ka viņiem traucē pildīt savu darbu. Turklāt, ja apgalvot, ka demolētāju un slepkavu pūļi pārpludinās Parīzi, galu galā tā notiks. Tādi paziņojumi pamudinās demolētājus, kuri spriež tā: "Jebkurā gadījumā tā būs mierīga akcija, tāpēc nav iemeslu turp iet". Ja turp nosūtītie policisti ir fiziski un psiholoģiski nogurdināti, traģēdijas ir neizbēgamas. Pēc priekšniecības domām, mēs esam roboti-policisti. Taču tā nav," – viņš atzīmēja.

Komentējot iepriekšējās plašās protesta akcijas Parīzē, Langluā uzsvēra, ka "kārtība Parīzē nodrošināta ļoti slikti".

"Dodot pareizas pavēles, iespējams kontrolēt situāciju. Viss ir atkarīgs no vēlmes un profesionālisma. Labi, ka 8. decembrī manifestācijas dalībnieki pārvietosies. Viņi nepulcēsies vienuviet, lai celtu barikādes... Agresīvākie parasti soļo kolonnas priekšgalā vai noslēdz to. Tas atvieglo policistu darbu," – viņš paskaidroja.

Šodien, pirms protesta akcijām Parīzē jau aizturēti vairāk nekā 300 cilvēki.

Акция протеста автомобилистов желтые жилеты в Париже - Sputnik Latvija
Sacelšanās pret degvielas cenām turpinās: policija Parīzē izmantojusi asaru gāzi

"Dzelteno vestu" kustības protesta akcijas sākās Francijā 17. novembrī. Masveida protestus pavada demonstrantu sadursmes ar policiju un grautiņi. Akciju dalībnieki dedzina mašīnas, demolē veikalus un bankas. Protestu gaitā bojā gājuši četri cilvēki, simtiem guvuši ievainojumus.

Patlaban franči ir neapmierināti ne tikai ar degvielas cenu pieaugumu, bet arī citiem valdības lēmumiem sociālajā sfērā. Skolēni un studenti iebilst pret jaunajiem uzņemšanas noteikumiem mācību iestādēs, medicīniskās palīdzības personāls iebilst pret medicīnas transporta reformu, fermeri plāno streiku Lauksaimniecības ministrijas lēmumu dēļ, vienkāršie iedzīvotāji pieprasa uzlabot savu pirktspēju.

Ziņu lente
0