Ķīna iecerējusi trīs mēnešus neiekasēt palielinātas nodevas auto importam no ASV

© AFP 2023 / STRЮани и доллары
Юани и доллары - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas valsts muitas tarifu komisija nolēmusi apturēt lēmumu par paaugstinātu muitas nodevu iekasēšanu automašīnām un rezerves daļām no ASV no 2019. gada 1. janvāra uz trim mēnešiem.

RĪGA, 15. decembris - Sputnik. Ķīnas valdība nolēmusi uz trim mēnešiem apturēt paaugstināto nodevu darbību automašīnu un rezerves daļu importam no ASV – no 2019. gada 1. janvāra līdz 31. martam, teikts Ķīnas Finanšu ministrijas paziņojumā.

"Ar mērķi īstenot abu valstu līderu vienošanās, saskaņā ar ĶTR likumu par ārējo tirdzniecību, Ķīnas nolikumiem par muitas nodevām preču importam un eksportam un citiem likumdošanas un normatīvajiem aktiem, kā arī starptautisko tiesību pamatprincipiem, Ķīnas valsts muitas tarifu komisija nolēmusi apturēt lēmumu par paaugstinātu muitas nodevu iekasēšanu automašīnām un rezerves daļām no ASV no 2019. gada 1. janvāra uz trim mēnešiem," – ziņoja Ķīnas Finanšu ministrija.

ĶTR karogs - Sputnik Latvija
Politika
Brisele tur aizdomās ES valstis par "separātiskām" pārrunām ar Pekinu

"No 2019. gada 1. janvāra līdz 31. martam tiks apturēts lēmums par paaugstinātu tarifu iekasēšanu 25% apmērā 144 precēm un 5% apmērā 67 precēm," – teikts paziņojumā. Tātad lēmums attiecināts uz 211 preču pozīcijām, par kurām iepriekš tika pieņemts lēmums palielināt tarifus līdz 25% un 5%.

Ķīna un ASV jūlijā un septembrī ieviesa savstarpējas paaugstinātas muitas nodevas vairākām precēm importa apjomam simtiem miljardu dolāru apmērā gadā.

Decembra sākumā G20 samitā Argentīnā abu valstu līderi vienojās par "pamieru" tirdzniecības karā. ĶTR priekšsēdētājs Sji Dziņpins apsolīja labot situāciju tirdzniecības līdzsvara situācijā un sākt iegādāties lauksaimniecības produktus un citas preces ASV lielā apjomā. ASV prezidents Donalds Tramps piekritis nepacelt nodevas precēm no Ķīnas no 10% līdz 25% importa apjomam 200 miljardu dolāru apmērā gadā, ja pusēm izdosies 90 dienu laikā panākt vienošanos par noteiktiem jautājumiem.

Ziņu lente
0