Londona varēs vienpusējā kārtībā atteikties no Brexit

© AP Photo / Matt DunhamГвардеец позирует для фото с туристами в Лондоне
Гвардеец позирует для фото с туристами в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijai jāpamet Eiropas Savienība 2019. gada 29. martā.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Eiropas Savienības tiesa nolēmusi, ka Lielbritānija varēs vienpusējā kārtībā atteikties no izstāšanās no Eiropas Savienības.

"Apvienotā Karaliste var brīvi atsaukt savu vienpusējo paziņojumu par nolūku izstāties no Eiropas Savienības sastāva. Šāda paziņojuma atsaukšana, kurš tiktu pieņemts atbilstoši tās konstitūcijas normām, novestu pie tā, ka Apvienotā Karaliste paliktu Savienībā bez izmaiņām attiecībā uz tās dalībvalsts statusu," - teikts tiesas lēmumā.

Глава МВД Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Meja atzina, ka viskijs esot palīdzējis viņai pārdzīvot šīs nedēļas grūtības

Lielbritānija var atsaukt savu lēmumu līdz Brexit vienošanās stāšanās spēkā vai līdz tam brīdim, kamēr nebūs iztecējis divu gadu termiņš pēc paziņojuma par nolūku izstāties no Eiropas Savienības.

Londona nosūtīja paziņojumu par nolūku izstāties no ES Eiropadomei 2017. gada 29. martā. Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību 2019. gada 29. martā. Brexit vienošanās projekts tika publicēts 2018. gada 14. novembrī, tā apspriešana britu parlamenta sēdē ilga vairāk nekā piecas stundas.

Divdesmit piektajā novembrī Eiropadomes ārkārtas sēdes laikā Briselē Eiropas Savienības valstu pārstāvji atbalstīja Brexit vienošanās projektus.

Ziņu lente
0