Londona, good bye: ES valstis atbalstījušas Brexit vienošanos

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasES dalībvalstu karogi. Foto no arhīva
ES dalībvalstu karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēsturiskais samits Briselē uzlicis punktu šķietami bezgalīgajā sāgā par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

RĪGA, 25. novembris – Sputnik. Eiropas Savienībā palikušās 27 valstis atbalstīja vienošanās projektu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (Brexit), teikts Eiropas Savienības Padomes pastāvīgā priekšsēdētāja Donalda Tuska Twitter lapā.

"ES27 apstiprinājuši izstāšanās vienošanos un politisko deklarāciju par turpmākajām ES un Apvienotās Karalistes attiecībām," - paziņoja Tusks.

ES ārkārtas samitu viņš sasaucis pēc tā, kad šī gada 15. novembrī Eiropas Savienības galvenais Brexit pārrunu vadītājs Mišels Barnjē paziņoja, ka visas 27 valstis, kuras paliek Eiropas Savienībā, atbalstīja vienošanās projektu ar Lielbritāniju par tās izstāšanos no Savienības.

Aģentūra Bloomberg savā Twitter lapā paziņoja, ka vienošanās neparedz tā pārskatīšanu, eiropolitiķi raksturo to kā "labāko no visiem iespējamajiem", parlamentiem ir jāapstiprina dokuments "tuvākajās nedēļās", savukārt Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja saskarsies ar nopietnu vienošanās opozīciju savā dzimtenē.

Стюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Latvijas Ārlietu ministrija: Brexit var kaitēt airBaltic darbam

Iepriekš Sputnik Lavija rakstīja, ka premjerministrs Māris Kučinskis paziņoja, ka Latvija atbalstījusi Brexit vienošanos un deklarācijas projektu par turpmāko Lielbritānijas un ES attiecību attīstību.

Savukārt Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs norādīja, ka līdz brīdim, kad vienošanos atbalstīs visas 28 ES valstis un Eiropas Padome, bet Lielbritānijas parlaments un Eiroparlaments to ratificēs, jābūt gataviem pie visdažādākajiem iespējamiem programmas traucējumiem. Piemēram, Lielbritānijā var rasties dažādi iekšpolitiski konflikti.

Ziņu lente
0