Ukrainas parlaments nobijies no krievu "spiedzēm"

© Sputnik / StringerФлаг Украины на здании Верховной рады в Киеве
Флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Augstākās radas deputāti nolēmuši aizliegt iebraukšanu valstī ne tikai vīriešiem no Krievijas Federācijas, bet arī ierosina neielaist valstī daiļā dzimuma pārstāves no Krievijas.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Augstākās radas deputāts Andrejs Teteruks uzskata, ka sievietes ar Krievijas pilsonību var nodarboties ar spiegošanu Ukrainas teritorijā, tāpēc arī viņām jāaizliedz iebraukšana valstī, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Pēdējo gadu laikā esam pieredzējuši, ka Savienotajās Valstīs aizturētas tieši sievietes, kas spiegoja Krievijas Federācijas labā, - tā ir gan Anna Čapmane, gan Marija Butina. Viņas sekmīgi veica savas darbības, un es neredzu jēgu ieviest ierobežojumus tikai vīriešiem," – viņš paziņoja.

Военнослужащие Украины во время процедуры обмена пленными между ополченцами ДНР, ЛНР и украинскими силовикам - Sputnik Latvija
Donbasā ieradušies instruktori no Baltijas, vēsta Luganska

Pēc Teteruka domām, Ukrainai jāievieš vīzu režīms ar Krieviju un "jāatrisina šī problēma reizi par visām reizēm".

Iepriekš vēstīts, ja Ukrainas Robežsardzes dienests no 30. novembra ieviesis pastiprinātus kontroles pasākumus uz robežas un ierobežojis iebraukšanu 16-60 gadus veciem vīriešiem no Krievijas Federācijas.

Vēlāk Ukrainas Robežsardzes dienesta preses sekretārs Andrejs Demčenko precizēja, ka valstī varēs iebraukt personas ar diplomātisko statusu, kā arī "transporta apkalpojošais personāls". Tāpat valstī varēs ierasties pilsoņi, kuri dokumentāli apstiprinās pastāvīgu dzīvi vai īslaicīgu uzturēšanos Ukrainas teritorijā, vai personas, kas iebrauc ar humāniem mērķiem, piemēram, sakarā ar tuva radinieka slimību vai nāvi.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko apgalvoja, ka solis sperts, lai novērstu "privātu" armiju nodaļu formēšanu valstī.

Ierobežotais iebraukšanas režīms Krievijas pilsoņiem stājies spēkā pēc incidenta Kerčas šaurumā, kura laikā trīs Ukrainas JKS kuģi ielauzās Krievijas teritoriālajos ūdeņos Melnajā jūrā un tika aizturēti. Pēc tam Ukraina noteica karastāvokli desmit pierobežas reģionos.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nosauca incidentu Melnajā jūrā par Ukrainas valdības provokāciju un vērsās pie Kijevas kuratoriem rietumvalstīs ar lūgumu nomierināt savus aizbilstamos.

Ziņu lente
0