Kijeva aizliegusi ārvalstniekiem šķērsot Ukrainas robežu ar Krimu

© Pixabay / knerri61Знак STOP
Знак STOP - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainā stājies spēkā likums par karastāvokļa ieviešanu desmit apgabalos. Režīms paliks spēkā 30 dienas.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. No 29. novembra Ukrainas robežu ar Krimu var šķērsot tikai Ukrainas valstspiederīgie, paziņoja valsts robežsardzes dienesta priekšsēdētāja vietnieks Vasilijs Servatjuks, vēsta RIA Novosti.

Viņš paskaidroja, ka Ukrainas iedzīvotājiem ļauts brīvi pārvietoties pāri robežai.

"Tāpat kā iepriekš, viņi var netraucēti šķērsot valsts robežu, kā arī iebraukšanas un izbraukšanas kontroles punktus uz robežas ar īslaicīgi okupēto Krimas Autonomās Republikas teritoriju un saskarsmes līniju Apvienoto spēku operāciju īstenenošanas rajonā," - paziņoja V.Servatjuks.

Viņš piezīmēja, ka visas robežsardzes vienības atrodas pilnā kaujas gatavībā.

"Galvenie spēki tiek veltīti robežas un tās režīma papildu nostiprināšanai. Tiek piesaistītas rezerves un robežsardzes vienības, maksimāli izmantotas apgaismošanas sistēmas, caurlaides punktos, kā arī iebraukšanas un izbraukšanas kontroles punktos tiek veikta pastiprināta kontrole. Darba gatavībā ir kaujas rezerves, Jūras apsardze un Ukrainas valsts Robežsardzes dienesta aviācija," – piebilda Servatjuks.

Karastāvoklis

Vakar Ukrainā stājās spēkā likums par karastāvokli desmit apgabalos. Starp tiem ir arī Luganska un Doņecka. Režīms būs spēkā 30 dienas. Tas paredz pilsoņu konstitucionālo tiesību un brīvību, piemēram, vēlēšanu tiesību, domu un vārda brīvības īslaicīgas ierobežošanas iespēju.

Karastāvoklis ieviests pēc incidenta, kura ietvaros Ukrainas kuģi pārkāpa Krievijas valsts robežu.

25. novembra rītā Ukrainas JKS kuģi "Berdjansk", "Nikopoļ" un "Jani Kapu" pārkāpa Krievijas valsts robežu un vairākas stundas veica bīstamus manevrus, neatbildot uz Krievijas robežsardzes likumīgajām prasībām.

Отдыхающие занимаются виндсерфингом на Павло-Очаковской косе Азовского моря в Ростовской области - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eiropas Savienība pavērš spēkus pret Azovas jūru. Kas tagad notiks

Krievijas robežsargi aizturēja pārkāpējus, taču pie tam bija spiesti izmantot ieročus. Trīs ukraiņu jūrnieki guvuši ievainojumus. Kopumā Ukrainas kuģu ekipāžas veidoja 24 Ukrainas karavīri, tostarp – Ukrainas Drošības dienesta darbinieki, kuri, saskaņā ar Krievijas Drošības dienesta rīcībā esošo informāciju, koordinēja provokācijas.

Ierosināta krimināllieta par valsts robežas pārkāpšanu.

Krievijas prezidents incidentu raksturoja kā iepriekš sagatavotu provokāciju, ko Ukrainas prezidents Petro Porošenko izmantojis kā ieganstu ārkārtas situācijas ieviešanai Ukrainā prezidenta vēlēšanu priekšvakarā.

Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka robežsargi izpildījuši savu pienākumu, aizsargājot valsts robežu.

Ziņu lente
0