Lielbritānijas ģenerālštāba vadītājs uzskata, ka Krievija nes lielākus draudus nekā ISIS

© AFP 2023 / Fabrice CoffriniБританский флаг на фоне Биг-Бена в Лондоне
Британский флаг на фоне Биг-Бена в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas ģenerālštāba vadītājs ģenerālis Marks Karltons-Smits uzskata, ka ISIS draudi samazinājušies pēc tā saucamā "Kalifāta" ģeogrāfiskās likvidācijas un patlaban Lielbritānijai jāpievēršas Krievijas nestajiem draudiem.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Lielbritānijas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Marks Karltons-Smits paziņojis, ka Krievija nes lielākus draudus karalistei un tās sabiedrotajiem, nekā teroristiskie grupējumi "Islāma valsts" un "Al Kaida" (vairākās pasaules valstīs aizliegti teroristiskie grupējumi), vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Telegraph.

"Neapstrīdami, Krievija šodien rada daudz lielākus draudus mūsu nacionālajai drošībai, nekā islāmiskie teroristi, tādi kā "Al Kaida" un "Islāma valsts", - teica Karltons-Smits intervijā Telegraph.

Viņaprāt ISIS draudi samazinājušies pēc tā saucamā "Kalifāta" ģeogrāfiskās likvidācijas un patlaban Lielbritānijai līdz ar tās sabiedrotajiem "jāpievēršas" Krievijas nestajiem draudiem.

"Krievija uzsākusi sistemātiskus mēģinājumus izpētīt un izmantot Rietumu vājās vietas... Mēs nevaram bezrūpīgi izturēties pret draudiem, ko rada Krievija," – klāstīja ģenerālis.

Pie tam Karltons-Smits paziņoja, ka par "tradicionālo militāro atbildi" Krievijai jākļūst "NATO potenciāla atbalstam un vienotībai".

Marks Karltons-Smits stājies Ģenerālštāba priekšnieka amatā 2018. gada jūnijā. Iepriekš viņš ieņēma Aizsardzības štāba priekšnieka vietnieka posteni, vadīja speciālo uzdevumu spēkus un ieņēma Aizsardzības ministrijas stratēģijas direktors.

Bruņotais konflikts Sīrijā sākās 2011. gadā. Rietumu koalīcija rīkojas arābu republikas teritorijā kopš 2014. gada bez Damaskas atļaujas. Savukārt Krievijas militārā operācija sākās 2015. gadā pēc Sīrijas valdības līguma. 2017. gada nogalē tika ziņots par uzvaru pār ISIS Sīrijā un Irākā, taču atsevišķos valsts rajonos vēl turpinās kaujinieku likvidācija ar Krievijas GKS atbalstu. Pirmajā plānā izvirzījusies situācijas politiskā noregulēšana un Sīrijas atjaunošana.

Suvenīri no Krievijas - Sputnik Latvija
Britu politologi pastāstīja, kādēļ Rietumi ienīst Krieviju

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, oktobra beigās uzstājoties ASEAN valstu un partneru aizsardzības ministru sapulcē, pastāstīja, ka trīs gadus ilgās Krievijas operācijas laikā pilnībā iznīcināti teroristiskā grupējuma ISIS bandītiskie formējumi, likvidēti vairāk nekā 87,5 tūkstoši kaujinieku, atbrīvotas 1411 apdzīvotās vietas, tostarp arī svarīgākās pilsētas, un 95% Sīrijas teritorijas, atbloķētas galvenās komunikācijas. Patlaban valdības spēki kontrolē teritoriju, kurā mīt vairāk nekā 90% valsts iedzīvotāju. S.Šoigu vērtēja, ka patlaban jau radīti visi apstākļi, lai Sīrija atdzimtu kā vienota valsts, "taču šī mērķa īstenošanai nepieciešamas ne tikai Krievijas, bet arī citu pasaules sabiedrības locekļu pūles".

Ziņu lente
0