Pāvests Francisks nosūtīja 15 miljonus eiro Donbasa palīdzībai

© Sputnik / Sergey MelkonovPāvesta Franciska vizīte Rīgā
Pāvesta Franciska vizīte Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karadarbībās cietušie Ukrainas reģioni saņēmuši ziedojumus, par kuriem tika iegādāti medikamenti, pārtika, kā arī sniegta psiholoģiskā palīdzība.

RĪGA, 18. novembris – Sputnik. Romas pāvests Francisks nosūtīja vairāk nekā 15 miljonu eiro lielu ziedojumu karā cietušajiem Ukrainas reģioniem, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz apustulisko nunciju Klaudio Gudžerotī.

Pēc viņa sacītā, ziedojumi tika savākti akcijas ietvaros "Pāvests Ukrainai". Dažādās Eiropas valstīs katoļi savāca apmēram 11 miljonus eiro palīdzībai, un vēl apmēram 5 miljonus pielika klāt pāvests Francisks no sava fonda.

Apustuliskā vizīte par godu simtgadei: Romas pāvests Latvijā un Lietuvā - Sputnik Latvija
Apustuliskā vizīte par godu simtgadei: Romas pāvests Latvijā un Lietuvā

"Palīdzība tika nosūtīta tiem, kas ir kara upuri, tām jomām, kurās cilvēki vienkārši bija spiesti izdzīvot," - norādīja Klaudio Gudžerotī.

Turklāt apustuliskais nuncijs piebilda, ka 8 miljoni eiro tika iztērēti medicīnisko, pārtikas un higiēnas preču iegādei. Atlikušie līdzekļi tika novirzīti siltuma iekārtošanai mājās un psiholoģiskās palīdzības sniegšanai karadarbībās cietušajiem bērniem un pieaugušajiem.

Pirms diviem gadiem pāvests Francisks jau ziedojis Ukrainas austrumu reģioniem apmēram 6 miljonus eiro. Doņeckas, Luganskas, Dņepropetrovskas un Harkovas iedzīvotājiem tika sniegta palīdzība neatkarīgi no reliģiskās piederības.

Ziņu lente
0