Tūristi no Igaunijas un Latvijas iekļuvuši ārzemnieku pieciniekā, kuri atpūtušies Krimā

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasKrima
Krima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taču visvairāk šogad pussalu apmeklējušo ceļotāju bija no Ukrainas.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Daudzi tūristi, kuri apmeklējuši Krimas pussalu 2018. gadā, bijuši no Baltijas valstīm, taču lielākais ceļotāju skaits ieradās no Ukrainas, paziņoja reģiona kūrortu un tūrisma ministrs Vadims Volčenko, vēsta RIA Novosti.

"Ja runājam par ārzemniekiem, 72% - tie ir Ukrainas iedzīvotāji. Mēs zinām, ka šogad vairāk nekā viens miljons ukraiņu tūristu viesojās Krimā, mēs esam priecīgi viņus sveikt šeit. Tālāk pēc skaita samazināšanās seko Baltkrievijas Republika, Kazahstāna, Vācija, Igaunija, Latvija, Armēnija un citi," pateica ministrs.

Krimas varasiestādes cer uz tūristu skaita pieaugumu no Āzijas dienvidaustrumiem, Indijas, kā arī arābu valstīm. Aizritējušajā gadā pussalu apmeklējuši daudz Ķīnas pilsoņu, paziņoja Volčenko.

Bezdelīgas ligzda, Krima.  - Sputnik Latvija
Pirmo reizi kopš 2014. gada Baltijas valstu delegācija apmeklēs Krimu

Kā iepriekš norādīja ministrs, saskaņā ar šī gada rezultātiem, Krimu apmeklēs apmēram 6,6 miljoni cilvēki. Šobrīd reģionu jau apmeklējuši 6,3 miljoni tūristu.

Pussala atgriezusies Krievijas Federācijas sastāvā 2014. gada martā. Tas notika pēc referenduma rezultātiem, kurš notika pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Par atkalapvienošanos ar Krieviju nobalsoja 96% Krimas iedzīvotāju un vairāk nekā 95% Sevastopoles iedzīvotāju.

Ziņu lente
0