Krievijas ĀM novērtējusi jaunos ASV minējumus par "iejaukšanos"

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV apsūdzības pret Krievijas pilsoni Jeļenu Husainovu, kura it kā esot mēģinājusi "sēt apjukumu ASV politiskajā sistēmā" pirms Kongresa vēlēšanām, ir tikai safabricēts iegansts jaunu sankciju ieviešanai, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

RĪGA, 21. oktobris — Sputnik. ASV Tieslietu ministrija apsūdzējusi 44 gadus vecu Krievijas pilsoni Jeļenu Husainovu par to, ka viņa it kā esot iesaistīta sazvērestībā ar mērķi ietekmēt vēlētāju noskaņojumu pirms ASV Kongresa vēlēšanām, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Resors apgalvo, ka "sazvērnieki" esot plānojuši ietekmēt vēlēšanu rezultātus, "izplatot dezinformāciju" un "provocējot strīdus" vairākos aktuālos jautājumos. Husainova – kompānijas Project Lakhta galvenā grāmatvede, esot nodarbojusies ar projekta finansiālo pusi – viņas uzdevums bijis reklāmas iegāde sociālajos tīklos, domēna nosaukumu reģistrācija un serveru iegāde ASV.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps novērtēja reitinga zaudējumus "Krievijas iejaukšanās" izmeklēšanas dēļ

ASV Tieslietu ministrija apgalvo, ka kompānijas Project Lakhta dibinātājs ir "krievu oligarchs Jevgeņijs Prigožins" un tā saistīta ar viņa uzņēmumiem Concord Management and Consulting LLC un Concord Catering.

Pie tam ASV resors atzīmēja, ka tā rīcībā nav datu par to, vai Jeļena Husainova vai visa sazvērestība kopumā varējusi vismaz kaut kādā mērā ietekmēt Kongresa vēlēšanu rezultātus.

Krievijas ĀM pret tautieti vērstās apsūdzības pamatoja ar amerikāņu elites vēlmi priekšvēlēšanu cīņas ietvaros izspēlēt "Krievijas kārti" un ieviest kārtējās sankcijas pret Maskavu, - šādu viedokli pauda valsts ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.

Savā komentārā, kas publicēts KF ĀM vietnē, Rjabkovs paskaidroja, ka ASV valdība joprojām iebiedē ASV iedzīvotājus un cilvēkus visā pasaulē ar "krievu hakeriem un blogeriem". Viņš norādīja, ka ĀM vairākkārt norādījusi, ka runa ir par "kaunpilnu apmelošanas kampaņu", ko diktējusi vairāku amerikāņu politiķu vēlme "iegūt priekšrocības starppartiju kašķos un vienlaikus izdarīt spiedienu pret Krieviju".

"Šim nolūkam tiek izmantoti negodīgi līdzekļi, tostaro nepārprotami pasūtītas krimināllietas ar muļķīgām apsūdzībām un smieklīgiem pierādījumiem," – uzsvēra Krievijas ārlietu ministrja vietnieks.

"Iejaukšanās", kas nekad nav bijusi

ASV pirmo reizi oficiāli apsūdzēja Krieviju par "iejaukšanos" vēlēšanās (tolaik runa bija par prezidenta vēlēšanām) 2018. gada februārī. Apsūdzības tika izvirzītas 13 Krievijas pilsoņiem un trim kompānijām, kuru vidū bija arī Concord Management and Consulting LLC un Concord Catering.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, komentējot apsūdzības, vēlreiz atgānināja, ka līdz šim vēl nav uzrādīti nekādi fakti, kas apliecinātu Maskavas iejaukšanos vēlēšanās ASV.

Ziņu lente
0