Tramps novērtēja reitinga zaudējumus "Krievijas iejaukšanās" izmeklēšanas dēļ

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dotajā pirmās prezidentūras termiņa posmā Trampa reitings ir zemāks, nekā jebkuram citam ASV prezidentam, sākot ar Hariju Trumenu.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps apgalvo, ka "Krievijas iejaukšanās izmeklēšana" izmaksājusi viņam 25 atbalstīšanas punktus sabiedrības viedokļa aptaujās, vēsta RIA Novosti.

"Kaut gan mani — mūsu — rezultāti aptaujās ir labi, jo ekonomika ir labāka visā tās vēsturē, ja nebūtu bijis falsificētās Krievijas raganu medību, tie būtu par 25 punktiem augstāki!" uzrakstīja Tramps. Viņš apsūdzēja speciālo prokuroru Robertu Milleru un demokrātus, ka viņi izmanto šo jautājumu, lai kaitētu republikāņiem novembra starpvēlēšanās.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
"Mēs neesam izsūtāmie puiši": Latvijā piedāvā atcelt sankcijas pret Krieviju

Saskaņā ar portālā FiveThirtyEight vidējiem rādītājiem, Trampa rīcības atbalsta reitings sastāda 39,9%, kamēr 53,7% neatbalsta viņa rīcību, pārējiem aptaujātajiem nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā. Dotajā pirmās prezidentūras termiņa posmā Trampa reitings ir zemāks, nekā jebkuram citam ASV prezidentam, sākot ar Hariju Trumenu, taču no prezidentiem Bila Klintona, Ronalda Reigana un Džimija Kārtera viņš atpaliek vien nedaudz. Ja Trampa reitings būtu bijis par 25 procentpunktiem augstāks, tas būtu pietuvojies Džordža Buša-vecākā reitingam Persijas līča kara sākumā un Džordža Buša-jaunākā gadu pēc 2001. gada 11. septembra teroraktiem uz Afganistānas kara un otrā Irākas kara rosināšanas fona.

Millers izmeklē pieņēmumus par Trampa un Krievijas "sazvērestību" prezidenta vēlēšanās, Kremlis un Baltais nams noliedz jebkādus sakarus starp Maskavu un Trampu. Krievijai izvirzītās "iejaukšanās" izmeklēšana Amerikas vēlēšanās notiek arī abās ASV Kongresa kamerās. Taču pierādījumi par jebkādu "iejaukšanos" tā arī netika sniegti, neskatoties uz to, ka "izmeklēšana" ilgst jau vairāk, nekā gadu.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps parakstījis rīkojumu par sankcijām sakarā ar iejaukšanos vēlēšanās ASV

Krievija vairākkārt noliegusi apsūdzības par mēģinājumiem ietekmēt vēlēšanas dažādās valstīs, savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca tās par "absolūti nepamatotām". Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs, runājot par it kā iespējamo Krievijas iejaukšanos ASV un citu valstu vēlēšanās, paziņoja, ka nekādu to apstiprinošo faktu nav. ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons arī paziņoja, ka saņēmis Krievijas prezidenta Vladimira Putina apliecinājumu, ka Krievija neiejaucās Savienoto Valstu vēlēšanās.

Putins paziņoja, ka šī lieta ir ASV iekšējā skaidrošanās, un pauda cerību uz izmeklēšanas izbeigšanu un attiecību attīstīšanu abu valstu starpā.    

Ziņu lente
0