Naftogaz vadītājs paziņojis par Ukrainai draudošo defoltu

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasSVF
SVF - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas koncerna vadītājs uzskata, ka bez Starptautiskā valūtas fonda kredīta valstī varētu notikt finanšu krīze.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Kompānijas "Ukrainas Naftogaz" vadītājs Andrejs Koboļevs paziņoja, ka bez Starptautiskā valūtas fonda (SVF) kredīta Ukrainai draud defolts, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz viņa interviju Interneta izdevumam "Levij bereg".

"Mana ekonomiskās situācija izpratne liecina par to, ka bez SVF kredīta Ukraina varētu piedzīvot defoltu," pateica kompānijas vadītājs.

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka 2019, gadā defolta nebūs, neskatoties uz lielākajām valsts parāda izmaksām, kuras paredzētas nākamgad.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Porošenko neplāno atmaksāt Krievijai trīs miljardu dolāru parādu

Septembra sākumā Ukrainas premjerministrs Vladimirs Groismans paziņoja, ka valdība ir spiesta pacelt iedzīvotāju gāzes tarifus, lai nodrošinātu ārējo parādu izmaksas. Pretējā gadījumā valstij draud finanšu krīze un defolts, jo SVF turpinās sadarbību ar Kijevu tikai tādā gadījumā, ja Ukraina veiks valsts parāda izmaksas.

Iepriekš SVF palaida četru gadu palīdzības programmu Ukrainai ar paplašinātā finansējuma mehānisma (EFF) izmantošanu. Tās ietvaros Kijevai jāsaņem 17,5 miljardus dolāru. Ukrainas varasiestādes cerēja saņemt kārtējo, piekto, naudas pārvedumu līdz pērnā gada beigām, taču starptautiskie kreditori joprojām nav to snieguši, atsaucoties uz to, ka Ukrainas varasiestādes nepilda noteiktos nosacījumus.    

Ziņu lente
0