Bijušais ASV vēstnieks Igaunijā nosodījis Vašingtonu par "draudzību" ar Putinu

© Sputnik / Вадим АнцуповBijušais ASV vēstnieks Igaunijā Džeimss D.Melvils
Bijušais ASV vēstnieks Igaunijā Džeimss D.Melvils - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais ASV vēstnieks Igaunijā Džeimss D.Melvils, jaunākais, paskaidrojis, ka atkāpies no amata, ņemot vērā neapmierinātību ar Baltā nama pašreizējās administrācijas politiku, tostarp arī attiecībās ar Krieviju.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Džeimss D.Melvils, jaunākais, intervijā izdevumam Washington Post pastāstījis par iemesliem, kuru dēļ atkāpies no amata. Viņš apgalvoja, ka pametis amatu, ņemot vērā neapmierinātību ar kritiku, ko prezidents Donalds Tramps veltījis sabiedrotajiem un NATO, vēsta Sputnik Igaunija.

Diplomāts atzīmēja, ka daudz spēka un laika veltījis, lai pārliecinātu ASV jauno administrāciju par Ziemeļatlantijas alianses lielo nozīmi. Viņš skaidroja, ka vairākkārt norādījis Vašingtonai: NATO veltīta kritika sūta negatīvu signālu Igaunijai un tai līdzīgām valstīm, pastāstīja portāls ERR.

Президент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Politika
Donalds Tramps īsumā paskaidrojis, kāpēc tiekas ar pasaules valstu līderiem

ASV diplomātiskās misijas vadītājs skāra arī jautājumu par ASV attiecībām ar Krieviju. Vašingtonas mēģinājumus uzlabot attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu viņš nosauca par "vēsturisku kļūdu". Melvils kritizēja Baltā nama administrāciju arī par ASV jauno tirdzniecības politiku.

Iepriekš ziņots, ka ASV vēstnieks Igaunijā Džeimss D.Melvils, jaunākais, atkāpās no amata jūnijā. Viņa diplomātiskais stāžs ir 33 gadi. Diplomāta amatā viņš strādājis ar sešiem ASV prezidentiem un vienpadsmit valsts sekretāriem. ASV vēstnieka amatu Igaunijā viņš ieņēma no 2015. gada.

Par centieniem "sadraudzēties" ar Putinu bijušais vēstnieks acīmredzot uzskata Krievijas un ASV prezidentu tikšanos Somijas galvaspilsētā Helsinkos 2018. gada 16. jūlijā. Līderi apsprieda Krievijas un ASV attiecību tālāko attīstību, kā arī aktuālus starptautiskos jautājumus. Šis samits bija Putina un Trampa pirmā pilna formāta tikšanās.    

Ziņu lente
0