Tramps nosauca tikšanos ar Putinu par vienu no labākajām savā mūžā

© SAUL LOEB / AFPПрезидент России Владимир Путин президент США Дональд Трамп
Президент России Владимир Путин президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Amerikas prezidenta domām, lai kā viņš neuzvestos tikšanās laikā ar Krievijas kolēģi, viņa oponenti tik un tā viņu kritizētu.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka tikšanās ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu bijusi viena no labākajām viņa mūžā, vēsta Sputnik Lietuva.

Kā atzīmēja Tramps mītiņa laikā Bilingsā, Montānas štatā, kad notika pārrunas ar KTDR, Amerikas prezidenta kritizētāji teica, ka viņš bijis pārāk stingrs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps kopīgajā preses konferencē pēc tikšanās Helsinkos - Sputnik Latvija
Tramps: tikšanās ar Putinu – lūzuma brīdis abu valstu attiecībās

"Viena no labākajām manām tikšanās reizēm vispār bija ar Vladimiru Putinu. Un viņi (kritizētāji – Sputnik) teica: "Viņš bija pārāk laipns, viņš bija pārāk laipns." Viņi vēlējās, lai sarīkotu boksa cīņu. Mums bija lieliska tikšanās," — paziņoja Amerikas prezidents.

Pēc Trampa teiktā, ja viņš tikšanās laikā ar Krievijas kolēģi "uzvestos stingri", viņa oponenti kritizētu viņu par "pārlieku stingrību".

Kā atzīmēja ASV prezidents, viņš un Putins apsprieda daudzus starptautiskos jautājumus, tostarp, situāciju Ukrainā un Sīrijā, Izraēlas drošību un citus.

Pirmā pilnvērtīgā Putina un Trampa tikšanās ārpus starptautisko forumu ietvariem notika 16. jūlijā, Somijas galvaspilsētā, Helsinkos. No sākuma prezidenti vairāk nekā divas stundas sarunājās vienatnē, pēc tam notika pusdienas abu valstu delegāciju klātbūtnē, un pēc tam līderi atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Ziņu lente
0