Krievijas AM: Il-20 notriekts Izraēlas vainas dēļ

CC BY-SA 2.0 / Dmitry Terekhov / Ilyushin IL-20Krievijas lidmašīna Il-20. Foto no arhīva
Krievijas lidmašīna Il-20. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izraēlas karavīru bezatbildīgās rīcības dēļ, piesedzoties no Sīrijas PGA sistēmām, gājuši bojā 15 Krievijas karavīri.

RĪGA, 18. septembris — SputnikKrievija uzskata Izraēlas pieļauto provokāciju par naidīgām darbībām, informēja valsts Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Krievijas GKS lidmašīna Il-20 notriekta ar Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmas kompleksa S-200 raķeti, taču par to atbildīga ir Izraēla, vēsta RIA Novosti.

"Izraēlas karavīru bezatbildīgās rīcības dēļ gājuši bojā 15 Krievijas karavīri. Tas ne mazākajā mērā neatbilst Krievijas un Izraēlas partnerattiecību garam," — uzsvēra Konašenkovs.

Viņš pavēstīja, ka Izraēlas piloti, slēpjoties aiz Il-20, pakļāvuši to Sīrijas PGA triecienam. Turklāt atzīmēts, ka Izraēlas aviācijas kontroles līdzekļi nevarēja neredzēt Krievijas lidmašīnu, jo tā gatavojusies nosēsties.

"Izraēla nebrīdināja Krievijas Bruņoto spēku grupējuma Sīrijā vadību par plānojamo operāciju. Informācija pa "karsto līniju" tika saņemta nepilnu minūti pirms trieciena, tāpēc nebija iespējams izvest Krievijas lidmašīnu drošā zonā," — piebilda Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Lidmašīnas spārns - Sputnik Latvija
Vidusjūras gaisa telpā pazudusi Krievijas lidmašīna Il-20

Konašenkovs apliecināja, ka resors patur tiesības uz atbilstošu atbildes rīcību.

Izraēlas vēstniecība KF atteikusies sniegt komentārus par šo informāciju.

Iepriekš vēstīts, ka Il-20 pazuda no radariem laikā, kad četri Izraēlas iznīcinātāji F-16 apšaudīja Latākijas provinci. Sakari ar ekipāžu pazuda aptuveni pl. 23:00, laikā, kad gaida kuģis atradās virs Vidusjūras, 35 km attālumā no Sīrijas piekrastes.

Avārijas vietā turpinās meklēšanas operācija.

Il-20 — radioelektroniskās izlūkošanas un cīņas lidmašīna, kas aprīkota ar infrasarkano skeneri, optiskajiem detektoriem, sānu radiolokācijas staciju.

Lidaparāts demonstrējis savas iespējas karadarbības laikā Sīrijā, koordinējot Krievijas GKS uzbrukumus, tostarp koordinējot spārnoto raķešu "Kalibr" lidojumu.    

Ziņu lente
0