Mediji: Merkele pirmo reizi atbalstījusi Krievijas darbības Sīrijā

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasКанцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности
Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclere Angela Merkele, komentējot operāciju Idlibas provincē, pirmo reizi atbalstījusi Krievijas darbības Sīrijā, atzīmē vācu mediji.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele intervijā RTL atbalstīja operāciju Idlibā, tādējādi pirmo reizi atbalstot Krievijas darbības Sīrijā, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu izdevumu Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

"Jāveic mēģinājumi, lai uzveiktu radikālos spēkus, vienlaikus pasargājot mierīgos iedzīvotājus. Mums jāizvairās no humanitārās katastrofas," — paziņoja VFR kanclere. Pēc viņas sacītā, šo jautājumu viņa apsprieda ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Turcijas līderi Redžepu Tajipu Erdoganu.

Idlibas province Sīrijas ziemeļos ir vienīgais reģions, kurā saglabājusies nelikumīgu bruņoto formējumu kontrole. Iepriekš tur tika izveidota konflikta deeskalācijas zona.

Pēdējā laikā situācija šajā reģionā kļūst arvien saspringtāka. Krievijas Aizsardzības ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka teroristiskais grupējums "Haiat Tahrir Aš-Šam" ("Džebhat an Nusra", Krievijā aizliegts teroristiskais grupējums) gatavo provokāciju, lai pēc tam apsūdzētu Bašara Asada spēkus par ķīmisko ieroču pielietošanu pret Idlibas civiliedzīvotājiem. Tas ir vajadzīgs, lai vēlāk attaisnotu uzbrukumus no ārienes.

Sīrija - Sputnik Latvija
Francijas ĀM paziņoja par Asada uzvaru Sīrijā

Bruņotais konflikts Sīrijā turpinās kopš 2011. gada. Valdības karaspēkam pretī stājas dažādu bruņotu formējumu kaujinieki. Pēc Sīrijas valdības lūguma, Krievija sniedza atbalstu valdības spēkiem, kuri cīnās pret opozīcijas bruņotajiem kaujiniekiem, kā arī "Islāma valsts" un citu grupējumu teroristiem.

Krievijas aviācija regulāri organizēja uzbrukumus kaujinieku pozīcijām.

2017. gada decembrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja uzsākt Krievijas militārā kontingenta izvešanu no Sīrijas — uzdevums sekmīgi izpildīts. Pie tam Krievija nav atteikusies no savām saistībām — bruņojuma un militārās tehnikas piegādes Sīrijas valdībai un militāro speciālistu apmācības, turklāt joprojām darbojas Hmeimimas aviobāze un JKF materiāltehniskā nodrošinājuma punkts Tartā. Tāpat Sīrijā darbojas Krievijas organizētais samierināšanas punkts.

Ziņu lente
0