Francijas ĀM paziņoja par Asada uzvaru Sīrijā

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasSīrija
Sīrija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas ĀM uzskata, ka Sīrijas prezidents panācis uzvaru karā, taču ne mieru.

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. SAR prezidents Bašars Asads uzvarējis pilsoņu karā Sīrijā, paziņojis Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns. Par to informē Sputnik International.

"Asads ir uzvarējis karā. Mums tas jāatzīst," — uzsvēra Francijas Ārlietu ministrijas vadītājs.

Vienlaikus viņš pauda viedokli, ka Sīrijas prezidents izcīnījis uzvaru karā, nevis mieru. Pēc ministra domām, lai to panāktu, Damaskai nepieciešams "politisks lēmums, ar starptautisko starpnieku piedalīšanos."

Ledriāns norādīja, ka Damaska bija apņēmusies atbrīvot Idlibas provinci no teroristiem. Tomēr, pat ja valdības armijai izdosies atgūt valsts kontroli šajā reģionā, tas neatrisina problēmas, kas izprovocējušas konfliktu, uzskata ministrs.

ASV Jūras kara spēku kuģi jūrā - Sputnik Latvija
ASV gatavo jaunu provokāciju ar ķīmiskajiem ieročiem Sīrijā

Resora vadītājs piebilda, ka Francija sekmēs Sīrijas konflikta risināšanu apspriešanas ietvaros ANO Ģenerālajā Asamblejā.

Ledriāns arī uzsvēra, ka Rietumu koalīcija ir gatava veikt triecienus pret arābu Republiku gadījumā, ja valdības spēki sāks izmantot ķīmiskos ieročus pret Idlibas civiliedzīvotājiem.

Idlibas province Sīrijas ziemeļos ir vienīgais reģions, kurā saglabājusies nelikumīgu bruņoto formējumu kontrole. Iepriekš tur tika izveidota  konflikta deeskalācijas zona.

Pēdējā laikā situācija šajā reģionā kļūst arvien saspringtāka. Krievijas Aizsardzības ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka teroristiskais grupējums "Haiat Tahrir Aš-Šam" ("Džebhat an Nusra", Krievijā aizliegts teroristiskais grupējums) gatavo provokāciju, lai pēc tam apsūdzētu Bašara Asada spēkus par ķīmisko ieroču pielietošanu pret Idlibas civiliedzīvotājiem. Tas ir vajadzīgs, lai vēlāk attaisnotu uzbrukumus no ārienes.    

Ziņu lente
0