Kijevā pastāstīja par "kolosāliem" gāzes krājumiem Ukrainā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВентиль на трубопроводе газораспределительной станции
Вентиль на трубопроводе газораспределительной станции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tautas kalps Sergejs Taruta ir pārliecināts: Ukraina ieņem vadošās pozīcijas dabasgāzes krājumu ziņā - ne tikai Eiropā vien, bet pat visā pasaulē.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Augstākās radas deputāts, frakcijas "Osnova" vadītājs Sergejs Taruta paziņoja, ka Ukrainai ir "kolosāli" dabas gāzes krājumi, un to apjomi esot vieni no lielākajiem ne vien Eiropā, bet arī visā pasaulē, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Pēc Tarutas apgalvojuma, Ukrainas gāzes krājumi ir trešie lielākie Eiropā.

Vācijas kanclere Angela Merkele - Sputnik Latvija
Merkele paskaidrojusi, kāpēc Vācija neatteiksies no Krievijas gāzes

Kā paziņoja parlamentārietis, valstij nepieciešamas "piecu-septiņu miljardu" investīcijas naftas un gāzes jomā, kā arī mūsdienīgas tehnoloģijas. Politiķis apgalvo, šādi soļi spēšot nodrošināt Ukrainai neatkarību no importa un gāzes cenu samazināšanās.

Pēc Tarutas sacītā, to varētu panākt "piecu gadu laikā".

Turklāt Ukraina, pēc deputāta apgalvotā, desmitgades laikā spēs uzsākt milzīgu gāzes apjomu eksportu, un tas nodrošinās lielu peļņu un būtisku naudas plūsmu valsts budžetā un beigās palīdzēs valstij iegūt stabilitāti.

2015. gada rudenī Kijeva pārstāja pirkt Krievijas gāzi un sāka iepirkt to no Eiropas. Šogad kļuva zināms, ka Ukraina samaksājusi par Eiropas gāzi četras reizes dārgāk nekā par Krievijas gāzi.

Ziņu lente
0