Politika

Itālijas Ministru Kabinetā izvērtējuši Ukrainas "revolūciju": viltus

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOUkrainas un ES karogi
Ukrainas un ES karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par viltus revolūciju, kuru sponsorējušas ārzemju valstis, uzskata Itālijas IeM vadītājs februāra valsts apvērsumu Ukrainā 2014. gadā.

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Valsts apvērsumu Ukrainā, kuru Kijevā uzskata par "goda revolūciju", sarīkoja ar ārzemju finanšu atbalstu. Par to intervijā The Washington Post paziņoja Itālijas Ministru Kabineta loceklis, IeM vadītājs Mateo Salvini, pēc izdevuma žurnālista lūguma izvērtēt Krimas iestāšanās likumību Krievijas Federācijas sastāvā. Publikācijas citātus sniedz InoTV.

Pēc politiķa sacītā, nedrīkst ignorēt 90% reģiona iedzīvotāju viedokli, kuri referendumā izteicās par pussalas atgriešanos Krievijā. Kad mediju darbinieks nosauca Krimas referendumu par "fake", Mateo Salvini piedāvāja viņam salīdzināt situāciju ar to, kas toreiz notika Kijevā.

"Salīdziniet šo situāciju ar viltus revolūciju Ukrainā — pseidorevolūciju, kuru sponsorēja ārzemju valstis, kura līdzinājās "arābu pavasarim"," pateica Itālijas ministrs.

"Ir vēsturiski Krievijas reģioni ar krievu kultūru un tradīcijām, kuri uz likumīga pamata pieder Krievijas Federācijai," piebilda Salvini.

ASV prezidents Donalds Tramps ar Eiropadomes vadītāju Donaldu Tusku - Sputnik Latvija
Eiropadomes vadītājs pastāstīja par ASV prezidenta attieksmi pret Ukrainu

Iepriekš jau stāstīts, ka Krima kāluvusi par Krievijas reģionu 2014. gada martā pēc februārī notikušā valsts apvērsuma Kijevā. Pēc vispārējā Krimas referenduma rezultātiem par pussalas atgriešanos Krievijā nobalsoja 96,77% Krimas Republikas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju.

Esošās Ukrainas varasiestādes joprojām uzskata Krimu par "īslaicīgi okupētu" Ukrainas teritoriju. Savukārt Maskavā vairākkārt paziņoja, ka pussalas piederības jautājums nav apspriežams. Par to preses konferencē pēc pārrunām 16. jūlijā Helsinkos ar Donaldu Trampu kārtējo reizi atgādināja Krievijas prezidents Vladimirs Putins. "Mums, Krievijas Federācijai, šis jautājums ir slēgts," paziņoja viņš.    

Ziņu lente
0