Eiropas Komisija draud Airbnb ar sankcijām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija pieprasījusi dzīvesvietas tiešsaistes meklēšanas platformu Airbnb īsākajā laika posmā ieviest izmaiņas darbā, pretējā gadījumā ES ieviesīs soda sankcijas.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik, Angelina Mandrika. Eiropas Komisija likusi Airbnb — populārajai tiešsaistes platformai privātās dzīvesvietas meklēšanai un īstermiņa izīrēšanai visā pasaulē, izmainīt cenu atspoguļošanas kārtību savā lapā un sakārtot iekšējos noteikumus atbilstoši Eiropas likumdošanai, vēsta Sputnik Igaunija.

Города мира. Берлин - Sputnik Latvija
Berlīnes iedzīvotājiem aizliegts izīrēt dzīvokļus tūristiem

Eirokomisāre tieslietu jautājumos Vera Jurova paziņoja, ka portāla popularitāte nedrīkst būt par attaisnojumu Eiropas likumdošanas neievērošanai. Viņa atzīmēja, ka patērētājiem jābūt saprotamam, cik viņi maksā un par ko.

Eiropas Komisija pieprasa no Airbnb norādīt savā tiešsaistes platformā pilnu uzturēšanās maksu ar visiem papildus maksājumiem, ieskaitot dzīvokļa uzkopšanu vai citus pakalpojumus. Tāpat portālā jābūt informācijai par izīrētāju (vai viņš ir privātpersona vai juridiska persona).

Servisam skaidri jānosaka vienoti kompensāciju izmaksas noteikumi, ziņas par strīdu kārtošanas kārtību un jāatsakās no vienpusējas līgumu izmainīšanas ar saviem klientiem.

Līdz šī gada augusta beigām Airbnb jāievieš visas nepieciešamās izmaiņas. Pretējā gadījumā servisam draud Eiropas Savienības soda sankcijas.

Pastāv varbūtība palikt nakšņot uz ielas

Города мира. Мадрид - Sputnik Latvija
Eiropas labāko pilsētu reitings attiecībā "cena-kvalitāte" attiecības ziņā

Kaislīgā ceļotāja, blogere un "Esto Turisto" projekta dibinātāja Jekaterina Piunova pastāstīja Sputnik Igaunija, ka viņa pati izmanto šī portāla pakalpojumus tikai tad, kad neatliek nekādu citu variantu. "Sakarā ar to, ka Airbnb iekasē ne vien dzīvesvietas vērtības īri, bet arī maksu par uzkopšanu un papildu nodevas par dzīvesvietas uzturēšanu, šis variants ir jāizskata tikai uz ilgstošu termiņu, nevis uz pāris naktīm. Citādi ietaupīt uz dzīvošanas neizdosies," — paskaidroja Piunova.

Otra lieta, kurai ceļotāja pievērsusi uzmanību, ir saistīta ar dzīvesvietas īpašniekiem. Tūristam nepieciešams kaut kādā veidā tikties ar dzīvesvietas īpašnieku, lai paņemtu no viņa dzīvokļa atslēgas, taču nav nekādas garantijas, ka nekustamā īpašuma īpašnieks sagaidīs jūs vai ieradīsies noteiktajā laikā.

Sūdzību par servisu ir daudz

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Rīga iekļuvusi Eiropas labāko tūrisma maršrutu pieciniekā

Tūristu grupās Facebook sociālajā tīklā un Interneta plašumos var atrast daudz tūristu atsauksmju, kuri palikuši neapmierināti ar Airbnb servisu. Visbiežāk cilvēki sūdzas par to, ka dzīvokļu īpašnieki bez brīdinājuma anulē rezervāciju, savukārt cilvēks uzzina par to dažas dienas pirms ceļojuma, un viņam nākas steidzamā kārtā meklēt sev jaunu dzīvesvietu. Tāpat cilvēki norāda uz Interneta attēlu neatbilstību reālajam dzīvoklim vai netīrumiem apartamentos.

Pašlaik Airbnb izvietoti apmēram pieci miljoni dzīvesvietas vienību, kas atrodas gandrīz 200 pasaules valstīs. Desmit gadu pastāvēšanas laikā portālā pakalpojumus izmantojuši vairāk nekā 150 miljoni cilvēku.

Ziņu lente
0