ASV pastāvīgais pārstāvis NATO vēlētos redzēt Krieviju starp sabiedrotajiem

© REUTERS / FRANCOIS LENOIRNATO galvenā mītne Briselē
NATO galvenā mītne Briselē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV pastāvīgā pārstāvniecība NATO uzskata, ka Krievija varētu kļūt par ASV sabiedroto un partneri. Misijas vadītājs apgalvo, ka šāda vēlēšanās Vašingtonai ir.

RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. ASV pastāvīgā pārstāve NATO Keja Beilija Hatčinsone paziņoja, ka viņas valsts vēlas redzēt Krieviju starp sabiedrotajiem, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. ASV pastāvīgā pārstāve NATO intervijā telekanālam CBS pauda cerību par to, ka Donalds Tramps, tiekoties ar Vladimiru Putinu, aicinās viņu "mainīt uzvedību".

"Mēs gribētu, lai Krievija būtu sabiedrotais, tirdzniecības partneris, taču mums pašlaik ir sankcijas pret Krieviju tās naidīgās ietekmes dēļ," — piebilda Hatčinsone.

NATO alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs - Sputnik Latvija
Stoltenbergs: NATO politika attiecībās ar Krieviju joprojām būs divpusēja

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās 2014. gadā pēc valsts apvērsuma Ukrainā. ES un ASV ieviesa ierobežojošos pasākumus pret veseliem Krievijas ekonomikas sektoriem. Atbildot uz šiem soļiem, Krievija noteica embargo pārtikas produktu importam no valstīm, kas iesaistītas pret to vērstajās sankcijās.

Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka uzskata par absurdu lēmumu saistīt sankciju atcelšanu ar Minskas protokolu realizāciju, jo Krievija nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pie tam uzsvēra, ka Krievija neplāno iniciēt diskusiju par ierobežojošo pasākumu atcelšanu — šis lēmums jāpieņem cilvēkiem, kuri sankcijas noteikuši.

"Viņeim ir jāizlemj, ko viņi vēlas — saglabāt pašreizējo situāciju vai ļaut uzvarēt veselajam saprātam," — Lavrovs teica jūnija beigās intervijā britu telekanālam Channel 4.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās notiks 2018. gada 16. jūlijā Helsinkos. Abu valstu līderi plāno apspriest Krievijas un ASV attiecību attīstības perspektīvas un aktuālus starptautiskos jautājumus.

Šis samits būs Putina un Trampa pirmā oficiālā pilna formāta tikšanās. Abu valstu vadītāju tikšanās organizēšanas ietvaros Maskavu apmeklēja ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons.

Ziņu lente
0