Ukrainā izdomāta izcila metode, kā iestāties NATO

© REUTERS / Valentyn OgirenkoUkrainas karavīri
Ukrainas karavīri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens atzīmēja, ka Ukrainai jāsasniedz virkne kritēriju, kuru īstenošanai vajadzīgs ilgs laiks.

RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. Ukraina varēs nodrošināt iestāšanos NATO, cieši saistoties ar Rietumiem, paziņojis Ukrainas Armijas, konversijas un atbruņošanās centra vadītājs Valentīns Badraks, vēsta RIA Novosti.

Viņš atzina, ka Kijeva nevar cerēt uz iestāšanos aliansē, kamēr valstī pastāv teritoriālas problēmas. Taču, pēc viņa domām, pastāv iespēja ātri atrisināt šo problēmu.

"Protams, ir supergājiens, taču grūti teikt, vai par to izšķirsies Rietumi," — paziņojis Badraks intervijā "Apostrof".

Pēc eksperta domām, "supergājiens" paredz dislocēt Ukrainas teritorijā ASV PGA bāzi un vairākas Patriot divīzijas, kā arī izveidot valstī "aizsegu" no NATO apakšvienībām.

Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Latvija
Politika
Ungārija aicina NATO pārskatīt Ukrainas atbalstu

Viņš piebilda, ka šajā gadījumā Ukraina jutīsies "aizsargātāka" nekā Baltijas valstis.

2014. gada decembrī Ukraina atteicās no ārpusbloka statusa. Pusotru gadu vēlāk Kijeva pieņēma papildu grozījumus, kuri paredz: iestāšanās NATO ir valsts ārpolitikas mērķis. Tādējādi Ukrainas pienākums ir līdz 2020. gadam nodrošināt savu Bruņoto spēku pilnīgu atbilstību alianses valstu spēkiem.

Iepriekš bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens atzīmēja, ka Ukrainai jāsasniedz virkne kritēriju, kuru īstenošanai vajadzīgs ilgs laiks. Eksperti norādīja, ka šimn nolūkam Kijevai būs nepieciešami aptuveni 20 gadi.

Nesen veikās aptaujas rezultāti liecināja, ka iestāšanos NATO atbalsta Ukrainas rietumu un centrālo rajonu iedzīvotāji. Pie tam dienvidu un austrumu apgabalu iedzīvotāji iebilst pret to. Jāpiebilst, ka Donbasā skeptisku attieksmi pret šo ideju pauduši 50% respondentu. 

Ziņu lente
0