Rodčenkova advokāts noraida paziņojumus par viņa pašnāvības mēģinājumu

© AP Photo/ Louis LanzanoDžims Voldens
Džims Voldens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grigorija Rodčenkova advokāts Džims Voldens klāsta, ka Maskavas antidopinga laboratorijas bijušais vadītājs ir laimīgs, vesels un strādā ar antidopinga un izmeklēšanas iestādēm.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Bijušā Maskavas antidopinga laboratorijas vadītāja Grigorija Rodčenkova advokāts Džims Voldens paziņoja, ka ziņas par Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) informatora pašnāvības mēģinājumu ir izdomājums, viņš ir vesels.

"Krievijas mediji paziņoja, ka dakteris Rodčenkovs centies darīt sev galu Savienotajās Valstīs. Tā nav patiesība," —teica Voldens RIA Novosti.

Pēc advokāta sacītā, Rodčenkovs "laimīgs, vesels" un strādā ar antidopinga un izmeklēšanas iestādēm "turpmākai korupcijas atklāšanai Krievijā". "Krievijas ilgstošie centieni diskreditēt viņu ir vienkārši vainas atzīšana," paziņoja jurists.

FIB komentēja paziņojumus par it kā Rodčenkova pašnāvību.

Олимпийский факел Лондон - 2012 - Sputnik Latvija
Rodčenkovs apsūdzēja britu sportistus dopinga lietošanā

"Paldies par pieprasījumu, taču mēs nevaram komentēt (pieteikumā — red.) zemāk minēto informāciju," pateica aģentūrai iestādes preses dienestā.

2016. gadā uz ASV aizbēgušais Rodčenkovs pastāstīja New York Times lappusēs par Krievijas sportistu dopinga pārkāpumiem Olimpiskajās spēlēs Sočos. Saskaņā ar WADA un Starptautiskās olimpiskās komitejas izmeklēšanas rezultātiem, SOK atzina 43 Krievijas sportistus, kuri piedalījušies Soču Spēlēs, par vainīgiem antidopinga noteikumu pārkāpumos, anulēja viņu rezultātus Olimpiādē 2014 un uz mūžu atstādināja no dalības Spēlēs. Krievijas varas iestādes vairākkārt noraidījas šos apgalvojumus.

Turklāt šī gada aprīlī kļuva zināms, ka Rodčenkovs klausīšanās laikā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) nespēja apstiprināt daļu savu apgalvojumu par "dopinga sistēmas" pastāvēšanu Krievijā, savukārt tiesa pilnībā apmierināja 28 krievu apelācijas, vēl 11 apelācijas tika apmierinātas daļēji.    

Ziņu lente
0