Krievijas izlase, iespējams, tiks atstādināta no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasStarptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs. Foto no arhīva
Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā Olimpiskā komiteja neizslēdz, ka dažiem vai visiem Krievijas izlases sportistiem var būt liegta iespēja piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, ja apstiprināsies apsūdzības par dopinga lietošanu.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Īsi pirms Riodežaneiro Vasaras Olimpiskajām spēlēm Krievijas izlase ir nonākusi dopinga skandāla centrā, kas varētu novest pie aizlieguma piedalīties spēlēs, vēsta RIA Novosti.

Pirms nedēļas bijušais Maskavas antidopinga laboratorijas vadītājs ārsts Grigorijs Rodčenkovs intervijā The New York Times paziņojis, ka tieši viņš palīdzēja Krievijai uzvarēt 2014. gada Olimpisko spēļu kopvērtējumā Sočos, izstrādājot unikālu dopinga shēmu, kas esot ļāvusi izcīnīt uzvaras.

Пересечение Атлантики из Людерица в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Divi latvieši vēlas doties uz Olimpiādi airu laivā

Šodien Starptautiskās Olimpiskās komitejas mājas lapā publicēts komitejas vadītāja Tomasa Baha paziņojums. Viņš vēsta, ka WADA (Vispasaules dopinga aģentūra) veiks detalizētu izmeklēšanu, un pēc tās rezultāta ne tikai atsevišķi sportisti, bet arī sporta veidu pārstāvji kopumā, kā arī Krievijas izlase varētu būt atstādināta no Olimpiskajām spēlēm gan šogad, gan arī turpmāk.

Galīgais lēmums tiks pieņemts pēc atkārtotas 2008. un 2012. gada vasaras Spēļu dalībnieku analīžu dopinga pārbaudes.

Pagājušā gada novembrī WADA neatkarīgā komisija apsūdzēja Krieviju daudzos antidopinga regulu pārkāpumos, un ieteica IAAF (Starptautiskā vieglatlētikas asociācija) atstādināt Krievijas vieglatlētus no dalības sacensībās, tostarp arī 2016. gada Olimpiskajās spēlēs. Toreiz IAAF padome apturēja Krievijas vieglatlētikas federācijas (KVF) dalību, tātad Krievijas sportistiem tika liegta iespēja piedalīties starptautiskajos turnīros. KVF pārstāvji vēlas apstrīdēt šo lēmumu tuvākajā padomes sēdē.

Ziņu lente
0