Itālija uzskata, ka tuvākā gada laikā iespējams ES sabrukums

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasES karogs
ES karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvini solījis sagatavot ieteikumus migrācijas problēmas risināšanai, kuru starpā ir sistēmas izveide migrantu uzņemšanai un nelegālo migrantu izraidīšanas procedūra.

RĪGA, 23. jūnijs — Sputnik. Eiropas Savienības nākotne ir likta uz kārts un tiks izšķirta tuvākā gada laikā — šādu viedokli intervijā izdevumam Spiegel paudis Itālijas iekšlietu ministrs un premjerministrs Mateo Salvini, vēsta RIA Novosti.

"Gada laikā kļūs skaidrs, vai saglabāsies vienota Eiropa," — ministra teikto citēja vācu izdevums.

Itālijas iekšlietu ministrs uzsvēra, ka valsts vairs nevar uzņemt migrantus. "Mēs nevaram uzņemt nevienu cilvēku. Gluži otrādi, dažu labu mēs gribam nosūtīt prom," — viņš piebilda.

Беженцы ждут спасательную шлюпку в Средиземном море - Sputnik Latvija
Spānijā ieradušies ap 630 migrantu

Trešdien Salvini apsolīja Eiropas Komisijas tikšanās laikā iesniegt ieteikumus migrācijas problēmas risināšanai. To starpā galvenie ir Eiropas robežu kontroles aģentūras Frontex nostiprināšana, vienošanās ar Ziemeļāfrikas valstīm "migrācijas spiediena" samazināšanai, sistēmas izveide migrantu uzņemšanai un nelegālo migrantu izraidīšanas procedūra.

Iepriekš Itālijas un Maltas varasiestādes slēdza ostas kuģim Aquarius, kurā atradās vairāk nekā 600 migranti. Tos piekrita uzņemt Spānija.

Ar Aquarius saistītās situācijas rezultātā izcēlās diplomātisks skandāls Itālijas un Francijas attiecībās. Francijas valdošās partijas "Uz priekšu, republika!" pārstāvis Gabriels Atāls nosauca Itālijas viedokli par atbaidošu, un prezidents Emanuels Makrons ar oficiālā pārstāvja starpniecību pārmeta Itālijai "cinismu un bezatbildību".

Atbildot uz Francijas kritiku, Itālijas valdība norādīja, ka nepieņems "liekulīgas pamācības no valstīm, kas migrācijas jautājumā vienmēr novērsušas seju".

Vēlāk domstarpības pārrunās Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte un Francijas prezidents Emanuels Makrons noregulēja.     

Ziņu lente
0