Itālija slēgusi ostas kuģim ar 600 migrantiem uz klāja

© AP Photo / Santi PalaciosБеженцы ждут спасательную шлюпку в Средиземном море
Беженцы ждут спасательную шлюпку в Средиземном море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kuģis ar Gibraltāra karogu, kurš pieder nevalstiskajai organizācijai Sos Mediterranee, pēdējās dienās piedalījies sešās glābšanas operācijās, paņemot uz klāja, tostarp, 123 nepilngadīgos, 11 bērnus un septiņas grūtnieces.

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Itālijas IeM vadītājs un vicepremjers Mateo Salvini lika slēgt Itālijas ostas Aquarius kuģim, kas virzījās uz Sicīlijas krastu ar 629 migrantiem uz klāja, viņi tika izglābti Vidusjūrā, vēsta RIA Novosti.

Bēgļi no Tuvo Austrumu valstīm - Sputnik Latvija
Vācija maksās migrantiem par brīvprātīgu atgriešanos dzimtenē

Kuģis ar Gibraltāra karogu, kurš pieder nevalstiskajai organizācijai Sos Mediterranee, pēdējās dienās piedalījies sešās glābšanas operācijās, paņemot uz klāja, tostarp, 123 nepilngadīgos, 11 bērnus un septiņas grūtnieces. 

Svētdien Salvini steidzamā vēstulē piedāvāja pieņemt kuģi salas valstij, nosaucot Maltu par "drošāku ostu". Tās varas iestādes, kā vēsta vietējais izdevums Malta Today, atbildot uz Itālijas IeM vadītāja ultimātu, paziņoja, ka Aquarius glābšanas operācijas aizritējušas meklējumu rajonā Līvijas ūdeņos, savukārt tās koordinēja glābšanas centrs Romā.

Tādējādi Malta paziņoja, ka tai neesot saistīta ar Aquarius situāciju, un arī atteicās to uzņemt. Saskaņā ar portāliem, kuri izseko jūras kuģu pārvietošanos, svētdienas vakarā nelielais 74 metrus garais kuģis ar izglābtajiem migrantiem uz klāja dreifēja starp Maltas un Sicīlijas piekrasti.

Aizritējušajā piektdienā Maltas varas iestādes atteicās pieņemt citu NVO rajonā darbojošos kuģi, kurš pārvadāja 126 izglābtos migrantus. Neskatoties uz smagajiem laikapstākļiem, tam tika piedāvāta tikai palīdzība jūrā bez ienākšanas ostā. Beigās kuģi uzņēma Sicīlijas osta Pozzallo.

Алехандро Мартинес Велес, Испания. Беженцы в Белграде - Sputnik Latvija
Bēgļi sāk atgriezties Latvijā

Maltas varas iestāžu reakcija noveda pie savstarpējas Salvini un infrastruktūras un transporta ministra Danilo Tonineli notas. Viņi atkārtoti aicināja Maltu sniegt palīdzību Aquarius klājam, uzsverot, ka Itālija nevar "vienatnē tikt galā ar nelegālā migrācijas milzīgo fenomenu".

"Malta nevar novērsties, kad runa ir par starptautisko līgumu ievērošanu par cilvēku dzīvības glābšanu," paziņoja Itālijas ministri.

Saskaņā ar Starptautiskās migrācijas organizācijas 1. jūnija datiem, migrantu un bēgļu skaits, kuri ieradušies Eiropā kopš 2018. gada sākuma, pārsniedzis 32 tūkstošus cilvēku, tajā pašā laika posmā 2017. gadā Eiropā ieradās 70 tūkstoši bēgļu.

Ziņu lente
0