Kļuva zināmas Višinska dzīvokļa apzagšanas detaļas

© REUTERS / StringerKirils Višinskis
Kirils Višinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Advokāts Andrejs Domanskis pastāstīja, kādas versijas ir Ukrainas policijai, kura izmeklē lietu par RIA Novosti Ukraina galvenā redaktora Kirila Višinska dzīvokļa apzagšanu.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Policija uzskata,  ka zagļi iekļuvuši arestētā žurnālista Kijevas dzīvoklī caur balkonu, paziņoja RIA Novosti viņa advokāts Andrejs Domanskis. "Saskaņā ar provizorisko versiju, nezināmie iekļuva caur balkona logu, kaut arī tas ir trešais stāvs," pateica viņš.

Par Kirila Višinska dzīvokļa apzagšanu viņa advokāts paziņoja svētdien, 3. jūnijā. Pēc viņa sacītā, policija apskatīja notikuma vietu un iekļāva lietu par apzagšanu Vienotā pirmstiesas izmeklēšanas reģistrā, kas atbilst krimināllietas uzsākšanai Krievijas praksē.

Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Simoņana: Rietumu mediji neuzskata par vajadzīgu informēt pasauli par žurnālista arestu

"Pēdas un lietiskie pierādījumi savākti, kaimiņi aptaujāti… Iesniegums iesniegts, ziņas iekļautas Vienotā pirmstiesas izmeklēšanas reģistrā," pateica advokāts.

Kirila Višinska sieva Irina paziņoja, ka viņas vīra dzīvoklī Kijevā viss tika apgriezts kājām gaisā. "Kijevā aptīrīja Kirila dzīvokli un apgrieza dzīvokli kājām gaisā, izraujot kastes ar saknēm," pateica Višinska sieva RIA Novosti.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs nosauca arestētā RIA Novosti Ukraina portāla vadītāja Kirila Višinska apzagšanu par tipisku laupīšanu.

Kā jau iepriekš ziņots, Višinski aizturēja 15. maijā pie viņa mājas Kijevā sakarā ar aizdomām par valsts nodošanu un Doņeckas un Luganskas TR atbalstīšanu. Viņam draud brīvības atņemšana līdz 15 gadiem. Pēc divām dienām Hersonas pilsētas tiesa lika arestēt žurnālistu uz 60 dienām bez drošības naudas noteikšanas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca situāciju par bezprecedentu. Krievijas ĀM atzīmēja, ka tā ir patvaļa. Maskava nosūtīja Kijevai protesta notas ar prasību izbeigt vardarbību pret preses pārstāvjiem.

Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский во время рассмотрения апелляции на арест в Херсонском зале суда - Sputnik Latvija
Maskava pieprasa Kijevai nekavējoties atcelt visas apsūdzības pret Višinski

Raizes par Višinska aizturēšanu pauda EDSO un Eiropas Padome. 31. jūlijā Krievijas Federācijas Padomes locekle Ludmila Narusova piedāvā apmainīt žurnālistu pret ukraiņu režisoru Oļegu Sencovu, kurš Krievijā notiesāts par teroraktu gatavošanu.

Piektdien, 1. jūnijā, Hersonas tiesa noraidīja aizstāvības apelāciju un atstāja žurnālistu apcietinājumā vēl uz diviem mēnešiem. Tiesā Kirils Višinskis pateicās starptautiskajai sabiedrībai par uzmanību viņa lietai un žurnālistu vajāšanai Ukrainā.

Savu arestu un turēšanu apcietinājumā Višinskis nosauca par nelikumīgu. Viņš publiski vērsies pie UDD vadības ar lūgumu likt mierā cilvēkus, ar kuriem viņš bija strādājis un ar kuriem viņam bijušas uzticīgas attiecības.

Atsaucoties uz to, ka viņš ir Krievijas Federācijas pilsonis, Kirils Višinskis palūdza aizsardzību Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Svētdien, 3. jūnijā, Krievijas ĀM pieprasīja Ukrainai nekavējoties atbrīvot žurnālistu un atcelt visas apsūdzības pret viņu.    

Ziņu lente
0