Vācija atbildējusi uz ASV draudiem ieviest sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

© © Nord Stream 2 / Axel SchmidtТрубы для строительства газопровода "Северный поток-2"
Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas Enerģētikas ministrijā uzskata, ka amerikāņu gāze izrādīsies dārgāka, nekā Krievijas.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Vācijas ekonomikas un enerģētikas ministrs Pēters Altmaiers paziņoja, ka Berlīnes iespējamā atteikšanās no "Ziemeļu straumes 2" gāzesvada negarantē ASV sašķidrinātās gāzes importa pieaugumu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu telekanāla ARD tiešo ēteru.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Bijušais Enerģētikas ministrijas vadītājs: Ukraina zaudēs "Ziemeļu straumei 2"

Tāpat vācu ministrs paziņoja, ka Vašingtona meklē noieta tirgus, un Vācijā ir gatavi parūpēties par to, lai gāze vieglāk nonāktu valstī.

"Taču šobrīd tā paliek ievērojami dārgāka, nekā gāze, kura tiek piegādāta pa cauruļvadu," — uzsvēra Altmaiers.

Tāpat ministrs piebilda, ka, ja ASV rūpējas par savām ekonomiskām interesēm, tad tām ir jābūt gatavām, ka arī Eiropā rīkosies analoģiskā veidā. Ceturtdien kļuva zināms, ka Vašingtona neizslēdz iespēju ieviest sankcijas pret "Ziemeļu straumes 2" īstenošanu, taču cer, ka līdz tam lietas nenonāks, par to paziņoja ASV Valsts departamenta Enerģētikas departamenta direktore Sandra Oudkirka uzstāšanās laikā Berlīnē, par to rakstīja Spiegel.

Iepriekš amerikāņu avīze The Wall Street Journal paziņoja, ka ASV prezidents Donalds Tramps piedāvājis Vācijas kanclerei Angelai Merkelei aprīļa tikšanās laikā Vašingtonā atteikties no "Ziemeļu straumes 2" projekta apmaiņā pret pārrunām par jaunu tirdzniecības vienošanos ar ES.

Ziņu lente
0