Francijā, Itālijā un Vācijā Vladimiru Putinu uzskata par spēcīgāko līderi pasaulē

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин, 6 марта 2018
Президент РФ Владимир Путин, 6 марта 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijā, Itālijā un Vācijā uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir spēcīgākais līderis pasaulē, turklāt Vācijā viņš apsteidzis pat Angelu Merkeli.

RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju Vācijā, Francijā un Itālijā uzskata Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par spēcīgāko līderi pasaulē. Šādus aptaujas rezultātus publicējis Sputnik.Viedokļi

Pēc ziņu aģentūras un radio Sputnik pasūtījuma kompānija Ifop no 22 līdz 27. martam veikusi pētījumu Francijā, Vācijā, Itālijā, ASV un Lielbritānijā. Respondenti tika lūgti atbildēt uz jautājumu "Kurš, pēc jūsu domām, ir spēcīgākais līderis pasaulē?" Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, pirmo vietu ieņēma Vladimirs Putins — vairāk nekā trešdaļa vāciešu (34%), francūžu (34%) un itāliešu (38%) uzskata viņu par spēcīgāko līderi pasaulē. Tāds pats viedoklis ir 26% britu un 23% amerikāņu.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Aptauja: pasaulē Putinam uzticas vairāk, nekā Trampam

Otro vietu ieņēma ASV prezidents Donalds Tramps — 25% Francijas iedzīvotāju, 27% respondentu Vācijā un 29% — Itālijā uzskata viņu par spēcīgāko pasaules līderu vidū. Šo viedokli pauž 43% amerikāņu un 33% britu. Trešajā vietā ierindojās Ķīnas vadītājs Sji Dziņpins — 17% Francijas iedzīvotāju, 19% — Vācijas, 13% — Itālijas, 9% — Lielbritānijas, kā arī 4% ASV iedzīvotāju nosauca viņu par spēcīgāko līderi pasaulē.

Vācijas kanclere Angela Merkele ieņēma ceturto vietu, par viņu savas balsis atdevuši 13% Itālijas iedzīvotāju, 12% —Vācijas, 9% — Francijas un Lielbritānijas iedzīvotāju, kā arī 4% — ASV. Tiek atzīmēts, ka Francijā, Vācijā un Lielbritānijā sievietes biežāk nekā vīrieši nosauca Krievijas prezidentu par spēcīgāko pasaules līderi.

Socioloģiskajā aptaujā piedalījās vairāk nekā 5 tūkstoši cilvēku, vecāki par 18 gadiem. Statistiskā kļūda nepārsniedz 3,1%.

Ziņu lente
0