Krievijas ĀM: Rietumvalstis uzbruka Sīrijai, pamatojoties uz sociālo tīklu datiem

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasЛаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном
Лаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā nedēļā Rietumi apsūdzēja Damasku par ķīmisko uzbrukumu Dumas pilsētā. Maskava šo informāciju noliedza.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Šoreiz visa atbildība tiek pārlikta nevis uz izlūkošanas datiem, bet uz plašsaziņas līdzekļiem, kas tiražē materiālus, kuriem nav nekāda sakara ar realitāti, paziņoja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.

"Visi atceras Irākas bombardēšanas sākumu, toreiz iegāza valsts sekretāru Kolinu Pauelu, iedodot viņam mēģeni, šodien vairs nav tādu muļķu, kuri Drošības Padomē varētu parādīt kaut kādas mēģenes. Par šiem muļķiem iecēla amerikāņu, britu, franču un principā vispār Eiropas medijus," — atzīmēja viņa.

Aizvadītajā nedēļā Rietumi apsūdzēja Damasku par ķīmisko uzbrukumu Dumas pilsētā. Maskava šo informāciju noliedza. Krievijas karavīri apmeklēja Dumu un neatrada ne indīgo vielu pēdas, ne pacientus ar simptomiem, kas raksturīgi ķīmisko ieroču pielietojuma sekām.

Krievijas AM atradusi Dumas ķīmiskā uzbrukuma seku videoieraksta dalībniekus - Sputnik Latvija
Krievijas AM atradusi "Dumas ķīmiskā uzbrukuma seku" videoieraksta dalībniekus

Krievijas ĀM norādīja, ka ziņas par to, ka Sīrijas bruņotie spēki izmanto indīgas vielas, publicētas ar nolūku glābt teroristus un attaisnot iespējamos uzbrukumus no ārienes.

Jau 13. martā Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštābs informēja, ka Austrumu Gutā kaujinieki gatavo provokācijas ar ķīmisko ieroču pielietojuma inscenējumu.

Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps vērsās pie nācijas un paziņoja par uzbrukumu Sīrijai. Vēlāk apšaudi apstiprināja Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja, kā arī Francijas prezidenta administrācija.

Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka 14. aprīlī pl. 3:42 (pēc Maskavas laika) sākās ASV bruņoto spēku raķešu apšaude pa Sīrijas Arābu Republikas militārās un civilās infrastruktūras objektiem. Apšaude ilga līdz pl. 5.10 (pēc Maskavas laika). Tika palaistas vairāk nekā 100 spārnotās raķetes un "gaiss-zeme" klases raķetes.

Ziņu lente
0