ANO Drošības Padome nepieņēma Krievijas rezolūciju par Sīriju

© Sputnik / Нэнси Сисель / Pāriet pie mediju bankasПостоянный представитель Российской Федерации при Организации Объединённых Наций Василий Небензя
Постоянный представитель Российской Федерации при Организации Объединённых Наций Василий Небензя - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par rezolūcijas pieņemšanu nobalsoja Krievija, Ķīna un Bolīvija.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. ANO Drošības Padome nepieņēma Krievijas rezolūciju ar aicinājumu pārtraukt agresiju attiecībā pret Sīriju, jo tā nav saņēmusi balsu vairākumu. Balsošana par dokumentu notika sēdes laikā, ko iniciēja Maskava pēc ASV, Francijas un Lielbritānijas triecienuzbrukumiem Sīrijā naktī no piektdienas uz sestdienu, vēsta RIA Novosti.

Krievijas AM atradusi Dumas ķīmiskā uzbrukuma seku videoieraksta dalībniekus - Sputnik Latvija
Krievijas AM atradusi "Dumas ķīmiskā uzbrukuma seku" videoieraksta dalībniekus

Par rezolūcijas pieņemšanu nobalsoja Krievija, Ķīna un Bolīvija. Astoņas valstis iestājās pret, vēl četras delegācijas atturējās. Krievija izplatīja rezolūcijas projektu, kurā nosoda koalīcijas spēku rīcību un pieprasa "ASV un to sabiedrotajiem nekavējoties pārtraukt agresiju attiecībā pret Sīriju, kā arī atturēties no turpmākas spēka izmantošanas, pārkāpjot ANO Nolikumu un starptautiskos likumus".

Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasīlijs Ņebenzja tāpat atzīmēja, ka valstis, kuras veikušas triecienuzbrukumus Sīrijā, izkropļo starptautiskos likumu un iemaina jēdzienus.

"Jūs ne tikai pārkāpjat starptautiskos likumus, bet arī cenšaties tos pārrakstīt. Pārkāpjat starptautiskos likumus, bet pārliecināt visus, ka… jūsu rīcība ir likumīga," — atzīmēja viņš.

Ņebenzja piebilda, ka ASV, Lielbritānija un Francija turpina iegremdēt pasaules politiku un diplomātiju mītu atmosfērā, ko paši izdomājuši. "Tādējādi drīzumā mēs nonāksim līdz absurda diplomātijai," — uzskata diplomāts.

Naktī uz sestdienu ASV, Lielbritānija un Francija uzbruka Sīrijas teritorijai. Vašingtonā šo solu argumentēja ar atbildi uz "ķīmisko ieroču uzbrukumu" Dumas pilsētā. Raķešu triecienu rezultātā pa vairākiem civilās un militārās infrastruktūras objektiem cietuši trīs cilvēki.

Ziņu lente
0