Krievijas iznīcinātāju uzbrukums ASV eskadras kuģim: feļetons no kuģa klāja

© Sputnik / Anton Balashov / Pāriet pie mediju bankasSu-34 sacensībās "Aviodarts 2018"
Su-34 sacensībās Aviodarts 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Su-34 aiztraucās virs eksadras kuģa tik zemu, ka virsnieki uz tiltiņa saskatīja krievu lidotāju. Viņš sirsnīgi uzsmaidīja un pacēla īkšķi – sak, malači, biedri, pareizo kursu ieturat!

Krievijas iznīcinātāji vismaz četras reizes pārlidojuši pāri ASV eksadras kuģim Donald Cook Vidusjūrā, portālā RIA Novosti atgādināja Igors Romanovičs, bloga Green Tea autors.

……………………..

Rīts atausa saulains. Eskadras kuģis Donald Cook dreifēja 50 jūdzes no Tartusas pilsētas Sīrijā un Krievijas jūras kara bāzes.

Amerikāņu jūrnieki, atspiedušies uz piemales, slinki sūca svaigi spiestu apelsīnu sulu un izklaidīgi vēroja apvārsni. Viens runāja pa telefonu ar savu dzimto Oklahomu:

— Džein, tu tikai padomā, vakar mēs nogremdējām trīs krievu atomzemūdenes. Divas es pats noslīcināju, Dieva vārds! Džein, tu precēsies ar mani?

ASV triecienkuģis USS Donald Cook - Sputnik Latvija
WSJ: ASV nosūtījuši divus eskadras kuģus Sīrijas virzienā

Pēkšņi no debesīm atskanēja kaut kādi dārdi. Jau pēc brīža tie pārauga neizturamos grāvienos. Virs kuģa kaut kas aizdrāzās, teju vai skarot radara antenu posteni.

Kambīzē atslēdzās konvektors un apdzisa mikroviļņu krāsniņa.

— Ak Dievs, jau atkal! — iegaudojās koks, vienīgais ekipāžas loceklis, kurš dienēja uz kuģa pirms pāris gadiem Melnajā jūrā. Pēc tā reisa viņam ievajadzējās trīs rehabilitācijas kursi.

Viņam šausmīgi sagribējās uzpīpēt, taču nedarbojās arī elektriskās šķiltavas.

Uz tiltiņa kuģa komandieris ar dūrēm nikni dauzīja sistēmas "Aegis" nodzisušos ekrānus. Kopā ar viņu atslēdzās visas bruņojuma sistēmas un mērķa izgaismošanas radari. Bez tiem kuģis varēja atšaudīties tikai ar trim ložmetējiem "Brauning" vai kapteiņa koltu.

Pēc brīža noslāpa arī dzinēji. Uz kuģa iestājās satraucošs klusums. To traucēja tikai apslāpēti bļāvieni — kāds nelaimīgais attapās, ka elektroniskās durvis atejā apakšklājā arī ir ciet.

Ekipāža sadrūzmējās uz klāja. Pie apvāršņa parādījās tumši punktiņi un strauji auga augumā. Donald Cook tuvojās četri Su-34.

— Dieva dēļ, laidiet mani laukā! — atskanēja kliedziens.

Daži cilvēki paķēra glābšanas vestes un lietišķi pārmeta kājas pāri bortam.

Эсминец УРО типа Арли Берк - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ciemiņi nāk? Sagaidīsim. ASV nogādājušas Melnajā jūrā "Tomahaukus"

Plunčādamies ūdenī leitnants Džeks Vorrens izdzirdēja saucienu:

— Zemūdene, Džek! Zemūdene!

Pagriezies viņš ieraudzīja krievu zemūdeni. Tā strauji tuvojās. Leitantam uz mirkli parādījās, kā paveras zobaina rīkle, un viņš acumirklī pārspēja visus Maikla Felpsa rekordus pat bez uzmanības deficīta sindroma preparātiem.

Su-34 aiztraucās virs eksadras kuģa tik zemu, ka virsnieki uz tiltiņa saskatīja krievu lidotāju. Viņš sirsnīgi uzsmaidīja un pacēla īkšķi — sak, malači, biedri, pareizo kursu ieturat!

Daudzcietušā kuģa virsniekiem pilota optimisms nepielipa.

Garām peldēja franču fregates laiva. Franči lauzītā angļu valodā noprasīja, uz kuru pusi būs Elizejas lauki. Eskandras kuģa komandieris drūmi pavicināja ar roku kaut kur Irākas virzienā. Franči pateicās un ķērās pie airiem.

Iestājās vakars. Jūrnieki iekūra uz klāja ugunskurus un sildījās, vērojot, kā debesīs iedegas zvaigznes.

Atlidoja krievu helikopteris un nolaida uz klāja lielu katlu ar karstiem griķiem. No zemūdenes atsūdīja grozu ar Krimas augļiem.

Пролет Су-24 над американским эсминцем USS Donald Cook. Съемка ВМС США - Sputnik Latvija
Video
Krievu lidotāju tikšanās ar amerikāņu eskadras kuģi Donald Cook Baltijas jūrā

— Jūs viņu tur kādu laiku pasargājiet, — palūdza Šoigu. — Ka tik viņi vēl nenogremdē savu kuģi ar kaut kādu "slepenu krievu raķeti "Morjačok" provokācijai. Ko tur ar viņiem var zināt.

— Klausos! — atbildēja zemūdenes komandieris un nolika klausuli.

Drīz vien visi uz Donald Cook saldi gulēja, griķu putras un viļņu šļakstu iemidzināti.

Līdz Trampa lēmumam sākt uzbrukumu Sīrijai atlika tīrais sīkums.

Ziņu lente
0