Ar Trampu saistīta kompānija iejaukusies vēlēšanās visā pasaulē

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Krievijas iejaukšanās" vēlēšanās ASV tika rūpīgi izmeklēta. Izmeklēšanas gaitā tika atrasta Lielbritānijas kompānija, kura ietekmēja vēlētāju viedokli tīklā Facebook.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. Lielbritānijas analītiskā kompānija Cambridge Analytica, kas priekšvēlēšanu kampaņas gaitā sadarbojās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, iejaukusies vēlēšanās visa pasaulē, vēsta telekanāls Channel 4.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Mistifikācija turpinās: Tramps komentējis Krievijas "veikto" reklāmas iegādi Facebook

Patlaban kompānija Cambridge Analytica iejaukta skandālā ar nelikumīgu datu izmantošanu: sestdien izdevums The New York Times informēja, ka Cambridge Analytica nelikumīgi saņēmusi 50 miljonu Facebook apmeklētāju datus – ar to palīdzību pētnieki novērtēja vēlētāju viedokli un demonstrēja viņiem reklāmu, kas tieši atradās viņu interešu zonā.

Masačūsetas štata ģenerālprokurore Mara Heleja pavēstīja, ka ierosināta izmeklēšana pret Facebook un kompāniju Cambridge Analytica. Pēc ziņām par sociālā tīkla lietotāju datu nopludināšanu Facebook ziņapmaiņas lietotnes akcijas pirmdien Ņujorkas biržā kritās par 7%.

2017. gada decembrī mediji informēja, ka speciālais prokurors Roberts Millers, kurš ASV vada izmeklēšanu par tā saucamo "Krievijas iejaukšanos" 2016. gada vēlēšanās, pieprasījis kompānijas Cambridge Analytica dokumentus, tostarp visu Trampa kampaņā iesaistīto darbinieku elektronisko saraksti. Dati nodoti Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejai, un Cambridge Analytica vadītājs Aleksandrs Nikss sniedza liecību komitejai ar video sakaru palīdzību.

Ziņu lente
0