Beļģija vērtē zaudējumu, ko tās ekonomikai nodarīs ASV nodevas

© Foto : pixabay.com / B_kowskyBeļģija
Beļģija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis rīkojumu par nodevu ieviešanu tērauda un alumīnija importam, liekot pamatus ASV jaunajai protekcionistiskajai politikai un bažām par tirdzniecības karu.

RĪGA, 11. marts — Sputnik. Beļģijas ekonomika varētu ciest zaudējumus līdz 2 miljardu eiro apmērā, ja ASV ieviesīs nodevas 25% apmērā Beļģijas tēraudlietuvju ArcelorMittal vai Аperam produkcijai, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Beļģijas Rūpnieku un uzņēmēju federācijas Agoria pārstāvja Franka Vandermālera teikto.

Ceturtdien ASV prezidents Donalds Tramps parakstīja rīkojumu par nodevu ieviešanu tērauda un alumīnija importam 25% un 10% apmērā, liekot pamatus ASV jaunajai protekcionistiskajai politikai un bažām par tirdzniecības karu. Pie tam, paziņoja Baltais nams, ASV pieļauj izņēmumus jaunajām nodevām, kas tiktu piemēroti Kanādai, Meksikai, kā arī citām valstīm, kas pārliecinās ASV par to, ka viņu produkcija vairs neapdraud ASV nacionālo drošību.

ASV un ES karogi - Sputnik Latvija
Burbons, sviests, tērauda produkcija: ES sagatavojusi Trampam atbildes nodevas

"Jautājums ir par to, vai mēs (Beļģija — red.) esam draugi," — žurnālistiem norādīja Vandermālers. Pēc viņa vārdiem, ASV ieviestās muitas nodevas Eiropā ražotajām automašīnām sāpīgi skars Beļģijas ekonomiku, piemēram, daudzos Vācijas automašīnu ražotāju apakšuzņēmējus. "Šajā gadījumā mēs runājam par zaudējumiem divu miljardu eiro apmērā," — uzsvēra eksperts.

Iepriekš Eiropas komisāre tirdzniecības jautājumos Sesīlija Malmstrēma norādīja, ka 7. martā Eiropas komisija jau apspriedusi ASV rūpniecības un lauksaimniecības produkciju, ko būtu iespējams aplikt ar atbildes nodevām, tostarp tēraudu, viskiju "burbonu", zemesriekstu eļļu un apelsīnu sulu. Eiropas komisija sākotnējo sarakstu iesniegusi savienības dalībvalstu valdībām tā iespējamai paplašināšanai, paziņoja Eiropas komisāre.

Ziņu lente
0