Divi Latvijas pilsoņi izrādījušies iesaistīti kiprieša slepkavībā

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasNikosijas aina
Nikosijas aina - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsone tiek meklēta Kiprā sakarā ar vietējā iedzīvotāja slepkavību, šajā lietā tāpat tika aizturēts Latvijas pilsonis un daži Gruzijas pilsoņi.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Kipras policija aizturējusi Latvijas pilsoni un divus Gruzijas pilsoņus sakarā ar apsūdzību 47 gadus vecā salas iedzīvotāja Ernesto Leonīdisa slepkavību, vēsta Sputnik Грузия.

Saskaņā ar Gruzijas Sabiedriskās raidorganizācijas Pirmā kanāla datiem, Leonīdisu nogalināja pagājušajā nedēļā, brīdī, kad viņš pusdienoja kādā no restorāniem, kurš atrodas Limasolas pilsētas nomalē. Kipras policija meklē vēl vienu 57 gadus vecu Gruzijas pilsoni. Izmeklēšana apgalvo, ka viņš pusdienojis kopā ar Leonīdisu, kad to nogalināja.

Нож - Sputnik Latvija
Nāvīgā statistika: Latvijā palielinās smagu noziegumu statistika

Leonīdis, Larnakas iedzīvotājs, atradās policijas bāzē sakarā ar nelikumīgas šaujamieroču glabāšanas gadījumiem. Tāpat 2016. gadā viņš bija aizdomās turamo vidū kriminālās autoritātes Jorga Georgiu slepkavības lietā.

Svētdien kārtības sargi aizturēja 36 gadus vecu Latvijas pilsoni Patosa lidostā, brīdī, kad viņš centās pamest Kipru. Izmeklēšana apgalvo, ka mašīna, ar kuru iespējamie noziedznieki pārvietojušies slepkavības dienā, pieder viņam. Savukārt Latvijas pilsonis apgalvo, ka viņš aizdevis mašīnu vēl vienam Gruzijas pilsonim, kuru policija jau meklē.

Policija atrada un apskatīja mašīnu. Automobili izdevies identificēt īres centrā, kura menedžeris ir Krievijas pilsonis, kurš arī aizturēts sakarā ar šo lietu. Lietas materiāli tāpat liecina, ka mašīnu uz īres centru nogādājusi 32 gadus veca Latvijas iedzīvotāja, kura arī tiek meklēta.

DNS molekula. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ģenētiskais detektīvs: kā atrast noziedznieku, uzzinot viņa izcelsmi pēc DNS

Kas attiecas uz aizturētajiem Gruzijas pilsoņiem, viņi savu vainu neatzīst, saka, ka esot vienkārši nogādājuši ar mašīnu trīs cilvēkus, kuri tiek apsūdzēti Kipras iedzīvotāja slepkavībā, un gaidīja viņus uz ielas, blakus restorānam. Pēc viņu sacītā, kad izdzirdēja šāvienu skaņas, viņi aizskrēja, savukārt mašīnu atstāja paliekam. Taču aizturētie sapinušies liecībās. Tā, piemēram, viens no viņiem pateica, ka viņi mājās gājuši kājām, savukārt cits nopratināšanas laikā paziņojis, ka viņi piezvanīja viņu drauga brālim, lai tas viņus aizved.

Tiesa jau ir izvēlējusies aizturētajiem astoņu dienu ieslodzījumu uz izmeklēšanas laiku.    

Ziņu lente
0