Politika

Saakašvili pastāstīja par Porošenko "dzelzs pamperu uzstādīšanu"

© Sputnik / Mikhail PalinchakPorošenko
Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā apgalvo politiķis, Ukrainas prezidents dara visu iespējamo, lai patraucētu Saakašvili atbalstītājiem sarīkot pirmo kopš gada sākuma protesta akciju.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Gruzijas bijušais prezidetns un Odesas apgabala bijušais gubernators Mihails Saakašvili paziņoja, ka Ukrainas valsts līderis ir pārbiedēts un plāno izjaukt akciju, kura ieplānota svētdien, vēsta Sputnik Lietuva.

Pēc politiķa apgalvojumiem, iepriekšējā vakarā Hreščatikā — tieši tur Saakašvili grasījās sarīkot kopš gada sākuma pirmo akciju — sāka uzstādīt metāliskas konstrukcijas un skatuvi, lai Saakašvili atbalstītājiem nebūtu kur sarīkot kārtējo mītiņu ar Porošenko impīčmenta pieprasīšanu.

Задержание Михаила Саакашвили сотрудниками СБУ в Киеве, 5 декабря 2017 - Sputnik Latvija
Saakašvili pastāstīja, ka UDD darbinieki sajūsminās par Putinu

"Patiesībā tas ir pārbiedētais Maldivu Petro, kurš uzstādījis sev dzelzs pamperus, lai mēs šeit nevarētu izvaidot savu skatuvi, un cilvēkiem nebūtu kur stāvēt. Tas viss norāda uz to, cik vāja un nobijusies ir vara," paziņoja politiķis Ukrainas telekanāla NewsOne intervijā.

Svētdien Hreščatikā ieplānota akciju, lai atbalstītu automobiļu atmuitošanas pieejamību, kuru grasās sarīkot organizācija "Avto Evro Sila". Saakašvili apgalvo, ka šo flešmobu apmaksājusi Ukrainas prezidenta administrācija.

Saakašvili akcijas atbalstītāji kopš pērnā gada rudens sanāca kopā pie Augstākās Radas ēkas. No sākuma aktīvisti pieprasīja sarīkot vēlēšanu reformu, atcelt deputātu neaizskaramību un pieņemt likumu par antikorupcijas tiesu.

Kopš novembra viņu prasības kļuvušas arvien radikālākas, Saakašvili sācis katru svētdienu rīkot savu atbalstītāju gājienus Kijevas centrā ar prasību pieņemt likumu par impīčmentu.    

Ziņu lente
0