Klimatologi prognozē ekstremālas dabas parādības uz Zemes

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasПаводок в Тюменской области
Паводок в Тюменской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvien biežāk Zemes iedzīvotāji cieš ekstremālu dabas parādību rezultātā, un situācija pastāvīgi pasliktinās, uzskata klimatologi.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Potsdamas Klimata ietekmes pētījumu institūta profesors Stefans Ramstorfs brīdina par masveida katastrofām un jūras līmeņa celšanos, kas var noslīcināt pilsētas un salas, vēsta Sputnik Moldova.

Palma jūras krastā Jūrmalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zinātnieki pastāstījuši, kad uz Zemes notiks klimatiskā katastrofa

"Pirmais brīdinājums bija pirms 25 gadiem, un tendence diemžēl nav uzlabojusies," – paskaidroja profesors intervijā Sputnik Vācija.

Tāpēc zinātniskajā žurnālā "BioScience" tika publicēts brīdinājums "Cilvēces brīdinājums cilvēcei: otrais paziņojums".

Ja mēs šīs tendences neapturēsim, mūs gaida masveida ciešanas, brīdinājis klimatologs. Pēc viņa vārdiem, pieaug ogļskābās gāzes izmeši, tātad palielinās tās koncentrācija atmosfērā, un rezultātā ceļas temperatūra visā pasaulē.

"Ja to neapturēt, varam gaidīt nopietnas nelaimes. Jau šodien cilvēki aizvien biežāk cieš ekstremālu dabas parādību rezultātā. Tas ir muļķīgi – pa galvu pa kaklu mesties pretī katastrofai," – teica Ramstorfs.

Klimatologi konstatējuši arī pasaules okeāna līmeņa strauju celšanos, kas ilgtermiņa perspektīvā novedīs pie salu valstu un piekrastes pilsētu izzušanas.

Pirms diviem gadiem 192 valstis parakstīja Parīzes konvenciju klimata jautājumos un atbalstīja lēmumu saglabāt vidējās globālās temperatūras pieaugumu zem diviem grādiem pēc Celsija skalas. Tātad līdz 2050. gadam ogļskābās gāzes izmeši ir jāsamazina līdz nullei.

Ziņu lente
0