Polijas aizsardzības ministrs uzskata, ka Krievija gatavojas "agresijai"

© REUTERS / Agencja Gazeta / Marcin StepienМинистр обороны Польши Антони Мачеревич
Министр обороны Польши Антони Мачеревич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Mačerēvičs uzskata, ka septembrī notikušajās mācībās "Rietumi 2017" Krievijas karavīri strādājuši saskaņā ar uzbrukuma, nevis aizsardzības scenāriju.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Mačerēvičs uzskata, ka Krievijas un Baltkrievijas mācības "Rietumi 2017" esot Krievijas gatavošanās "karstajam" karam, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Mačerēvičs paudis viedokli par to, ka Polijai notikušās mācības jāuzskata par Maskavas gatavošanos "nevis aizsardzībai, bet agresijai". Savas domas viņš argumentēja ar to, ka mācību manevri notika teritorijā starp Ziemeļu Ledus okeānu un Melno jūru, kur startēja arī ballistiskās raķetes "Iskander".

Pretraķešu kompleksi Patriot - Sputnik Latvija
ASV piegādās Polijai pretraķešu kompleksus Patriot

Krievijas un Baltkrievijas mācības "Rietumi 2017" notika laikā no 14. līdz 20. septembrim. Tajās piedalījās 12,7 tūkstoši karavīru, kā novērotāji tika uzaicinati 50 valstu pārstāvji.

Iepriekš Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite ANO Ģenerālās asamblejas sēdē paziņoja, ka Krievija "izmēģina agresīvus scenārijus pret kaimiņvalstīm, apmācot savu armiju uzbrukumam Rietumiem". Krievijas valdība jau vairākkārt ir atgādinājusi: Krievija nevienam nav uzbrukusi un ofensīvas neplāno.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Ziemeļatlantijas alianse izmanto mācību "Rietumi 2017" radīto histēriju, lai izvietotu lielu skaitu militārās tehnikas līdzās Krievijas robežām.

Ziņu lente
0