Lietuvas prezidente pasūdzējās par mācībām "Rietumi 2017" ANO Ģenerālsekretāram

© Foto : Prezidentūros kanceliarija/Robertas DačkusДаля Грибаускайте и Антониу Гутерреш
Даля Грибаускайте и Антониу Гутерреш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite joprojām uzskata, ka mācībām "Rietumi 2017" ir agresīvs raksturs, un pastāstīja par to ANO Ģenerālajam sekretāram.

RĪGA, 19. septembris – Sputnik. Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite pastāstīja ANO Ģenerālajam sekretāram Antoniu Gutērrešam par "draudiem, ko rada Krievijas un Baltkrievijas mācības "Rietumi 2017", vēsta Sputnik Lietuva.

ANO Ģenerālās asamblejas sesijā Ņujorkā ieradušies vairāk nekā simts valstu un valdību vadītāju, kā arī ārlietu ministri, tostarp arī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida un Latvijas un Igaunijas ĀM vadītāji Edgars Rinkēvičs un Svens Miksers.

"Reāla konflikta modelēšana ar NATO valstīm, slēpti mācību mērogi un scenāriji, karavīru un taktiskās tehnikas dislocēšana, nekonvencionālās darbības liecinā par mācību "Rietumi" agresīvo un uzbrūkošo raksturu," — teica Grībauskaite.

Mācības "Rietumi 2017"

Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku stratēģiskās mācības "Rietumi 2017" norisinās no 14. līdz 20. septembrim, tajās piedalās 12,7 tūkstoši karavīru. Mācību galvenie mērķi — pilnveidot dažādu līmeņu operatīvo štābu sadarbību, perspektīvo militāro vienību vadības sistēmu salāgojumu. Baltkrievijas teritorijā mācībās iesaistīti 10,2 tūkstoši cilvēku (no Baltkrievijas — aptuveni 7 tūkstoši, no Krievijas — aptuveni 3 tūkstoši).

Organizatori uzaicināja novērot mācības arī NATO un Lietuvas pārstāvjus, tomēr rietumu politiķi joprojām pauž bažas jautājumā par gaidāmajām mācībām, piemēram, Lietuvas aizsardzības ministrs paziņojis, ka gaidāmajās mācībās "Rietumi 2017" īpaši bīstamas esot mācību organizatoru kļūdas un provokācijas.

Ziņu lente
0